(Publicitate) Combate natural constipația

Te balonezi și ai dureri abdominale frecvente? Scaunele sunt rare și consistența lor este dură? S-ar putea să suferi de constipatie. Deși nu este nimic grav, disconfortul îți poate afecta dispoziția zilnică. 

De ce apare constipația? 

Apariția constipației este deseori cauzată de o combinație de factori care influențează negativ buna funcționare a sistemului digestiv:

Schimbări în alimentație;Nu există suficientă apă sau fibre în dietă;Consumarea produselor de origine animală și a lactatelor în exces;Lipsa activității fizice;Stresul, vârsta;Utilizarea excesivă a laxativelor;Unele medicamente (în special cele pentru durere și antidepresive);Medicamente antiacide;Tulburări de alimentație;Flora intestinală dezechilibrată;Sindromul colonului iritabil;Graviditate;Probleme cu musculatura sistemului digestiv;Cancerul de colon;Afecțiuni neurologice, precum boala Parkinson sau scleroza multiplă;Tiroidă lentă (hipotiroidie).

Cum combatem constipația?

După ce ajung în stomac, alimentele se amestecă cu acidul gastric, fiind ulterior transferate în duoden, în intestinul subțire și cel gros, unde resturile alimentare sunt expuse sucurilor și enzimelor digestive pentru a fi descompuse în nutrienți și energie. Deplasarea alimentelor prin întregul tub digestiv se face cu ajutorul contracțiilor musculare. Atunci când alimentația este săracă în fibre, stilul de viață este precar sau există o afecțiune digestivă (boala Crohn și Sindromul colonului iritabil), materiile fecale sunt transportate mult mai lent prin intestine, iar în lipsa unui aport insuficient de lichide, scaunul va fi de consistență mai tare iar defecarea va fi îngreunată.

Un tranzit intestinal normal presupune un mod de viață sănătos și ordonat

Pentru a te bucura de o digestie fără probleme, hidratează-te suficient, alege o dietă bogată în fibre (fructe și legume), fă regulat mișcare și redu stresul.

Bea 2 litri de apă pe zi, dacă medicul nu ți-a spus să limitezi lichidele din alt motiv.Consumă lichide calde, în special dimineața.Adaugă fructe și legume în dietă.Fă mișcare! Când faci sport, mușchii intestinali sunt mai activi.

Dacă problema persistă, poți lua oricând un laxativ natural care te va ajută rapid și eficient. 

HERBOLAX® de la Cosmo Pharm®, laxativ și detoxifiant natural, stimulează motilitatea și buna funcționare a tranzitului intestinal.

HERBOLAX® este obținut dintr-un amestec unic de extracte din frunze de Senna (Senna Alexandrina, Cassia Angustifolia, Cassia fistula), fibre din extract din fructe de Tamarind și pulbere din fructe (mere, prune, smochine, curmale, roșcove)

HERBOLAX® este eficient chiar și în cele mai severe cazuri de constipație, acționând blând și sigur asupra pereților intestinali, stimulează contracțiile care duc la creșterea motilității, eliminarea conținutului tubului digestiv și al toxinelor din organism.

Datorită proprietăților sale laxative, purgative, detoxifiante, diuretice, purificatoare, antimicrobiene, antihemoroidale, HERBOLAX® este indicat în: constipație (acută, care nu răspunde la dietoterapie), balonare, crampe sau indigestie, eliminarea viermilor intestinali și detoxifierea colonului. 

Totodată, HERBOLAX® poate fi utilizat pre și post-operator pentru pregătirea intestinului gros în cazul colonoscopiei sau irigoscopiei, fiind și un eficient adjuvant în tratarea hemoroizilor.

Combate natural, rapid și eficient constipația!

Cosmo Pharm® îți aduce Sănătate din natură®!

Visits: 58