Piloții de pe Marte Curiozitate ai NASA au trecut de la ochelari de înaltă tehnologie 3 D la ochelari roșu-albaștri.
Oamenii de știință din NASA care conduc mașina rover Marte trebuie să lucreze de acasă și au venit cu o soluție ingenioasă de tehnologie scăzută pentru înlocuirea ochelarilor 3D avansați pe care îi folosesc de obicei.
- Echipa folosește ochelari 3D roșu-albastru, precum cei care au folosit pentru vizionarea filmelor 3D.
- Acestea par a fi eficiente, deoarece oamenii de știință au putut să execute o operație de foraj a rocilor în timp ce lucrau de acasă.
- Accesați pagina de start a companiei Business Insider pentru mai multe povești .
Oamenii de știință NASA care lucrează de acasă continuă să piloteze roverul Mars Curiosity cu un mic ajutor de la o tehnologie care ar fi fost acasă într-un cinematograf din anii 1980.
NASA a luat decizia de a trimite aproape 17.000 de membri ai personalului acasă la 18 martie , după ce mai mulți angajați ai instalațiilor sale s-au dovedit pozitivi pentru coronavirus, precum și milioanele de alte persoane care lucrează acum de la echipele NASA au trebuit să se adapteze.
Într-o postare pe blog de marți , NASA a detaliat modul în care echipa care conduce Curiosity și-a pregătit setările de la domiciliu, echipamente de transport precum căști și monitoare de la Laboratorul de Propulsie Jet (JPL) al NASA din sudul Californiei.
Nu toate echipamentele ar putea fi trimise acasă.
Piloții Curiosity se bazează, în mod normal, pe utilizarea unor ochelari 3D speciali pentru a privi peisajul din jurul Curiosity și pentru a ajuta robotul să navigheze și să-și atingă brațul robotizat. Aceste ochelari se rotește automat între vederea din stânga și cea din dreapta pentru a crea o imagine 3D.
Din păcate, pentru a rula aceste ochelari, aveți nevoie de o placă grafică extrem de puternică, care poate fi găsită pe computerele de joc modificate din laboratorul NASA și care nu poate fi livrată.
„Pentru ca operatorii rover să poată vizualiza imagini 3D pe laptopuri obișnuite, au trecut la ochelari 3D roșii-albastre simple. Deși nu sunt la fel de imersivi sau confortabili precum ochelarii, funcționează la fel de bine pentru planificarea unităților și mișcărilor brațelor”, a declarat NASA. a spus.
Echipa Curiosity lucrează de la distanță din 20 martie, iar pe 22 martie au poruncit cu succes Curiosity să găurească o probă de rocă.
„Este un clasic, NASA din manual”, a declarat șeful echipei de operațiuni științifice, Carrie Bridge, într-un comunicat. „Ne este prezentată o problemă și ne dăm seama cum să facem lucrurile să funcționeze. Marte nu stă nemișcat pentru noi; continuăm să explorăm.”