(Publicitate) 5 lucruri pe care orice mecanic auto ar trebui să le verifice la mașinile care trec prin service-ul lui

Când vine vorba de automobilele lor, așteptările clienților se schimbă și cresc de la an la an, iar, dat fiind numărul mare de accidente de pe străzile din România, siguranța și buna funcționare a vehiculelor este mai importantă decât oricând. Tocmai de aceea, rolul mecanicului auto devine din ce în ce mai important, iar diagnosticul acestuia nu trebuie să se limiteze doar la problemele semnalate de client atunci când acest aduce mașina în service. 

În schimb, mecanicul trebuie să aibă un rol proactiv, să identifice din timp micile defecțiuni ce se pot transforma în avarii majore și să i le semnaleze clientului pentru ca acestea să poată fi adresate și reparate. Iată 5 dintre cele mai importante lucruri pe care orice mecanic auto trebuie să le verifice la mașinile care trec poarta service-ului său:

Sistemul de climatizare

În contextul schimbărilor climatice tot mai accentuate din întreaga lume, temperaturile ajung din ce în ce mai des la extreme, uneori punând chiar în pericol siguranța oamenilor. De aceea,  buna funcționare a sistemului de climatizare nu mai este nicidecum o chestiune de confort, ci una de maximă necesitate. Tocmai de aceea, mecanicul ar trebui să se asigure că acesta funcționează în parametri optimi și să intervină, acolo unde este nevoie. 

Testarea instalației de climatizare este cea mai bună metodă pentru a verifica dacă nu există lipsuri sau scăpări ce pot duce la defectarea sau funcționarea necorespunzătoare a acesteia. În acest sens, este foarte importantă utilizarea unui aparat incarcat freon performant, capabil să facă o revizie completă a sistemului de climatizare în mod automat cu aparat incarcat freon auto, precum și să emită diagnostice utile pentru remedierea eficientă a defecțiunilor. 

 climatizare în mod automat, precum și să emită diagnostice utile pentru remedierea eficientă a defecțiunilor, in interesul mecanicilor este sa fie pregatiti cu aparat freon auto ca sa prinda sezonul de primavara, atunci cand toti sunt in cautarea serviceurilor pentru remediarea problemelor la clima auto.

Sistemul de transmisie

Sistemul de transmisie joacă un rol foarte important în buna funcționare a vehiculului, motiv pentru care verificarea sa ar trebui făcută periodic. Cu toate acestea, nu toți șoferii îi acordă importanța pe care o merită. În plus, defecțiunile minore pot fi mai greu de depistat pentru un șofer începător, însă un mecanic profesionist le va depista cu ușurință și le poate remedia înainte ca acestea să devină o problemă mai mare și mai costisitoare. Cu siguranță, asta va câștiga satisfacția și loialitatea clientului care va economisi astfel mulți bani, evitând reparații mai costisitoare pe viitor.

Sistemul electric

Buna funcționare a sistemului electric este imperios necesară pe drumurile aglomerate ale României. Semnalizarea, farurile, bordul mașinii și pornirea motorului depind în totalitate de acest sistem. Mai mult, chiar și funcționarea vehiculului însuși poate fi afectată în timpul mersului de un sistem electric deficitar, motiv pentru care verificarea acestuia trebui să facă parte din rutina mecanicului. 

Sistemul de frânare

Siguranța clienților trebuie să fie o prioritate absolută pentru orice mecanic auto, iar sistemul de frânare al automobilului joacă un rol esențial în acest aspect. În consecință, depistarea oricăror probleme sau deficiențe la sistemul de frânare al mașinii ar trebui semnalată imediat clienților, iar rezolvarea acestora nu ar trebui să se lase așteptată. Mai mult decât atât, sistemul de frânare ar trebui inspectat și verificat periodic, iar buna sa funcționare ar trebui, de asemenea, testată, acesta fiind singurul mod prin care poate fi declarat sigur. 

Anvelopele

Inspectarea anvelopelor este o acțiune importantă, necesară pentru a putea conduce un automobil în condiții de siguranță. Fie că este vorba de nivelul de presiune, micile dezechilibre cauzate de frânare sau de condițiile de drum, precum și nivelul de uzură, anvelopele unui vehicul trebuie verificate periodic pentru a asigura securitatea conducătorului auto. Din fericire, un mecanic profesionist va depista toate aceste probleme din timp, acționând rapid asupra rezolvării lor înainte ca acestea să se agraveze. 

Sursă foto: pixabay.com

Visits: 94