Tim Drone

Producătorii auto anunță reluarea producției în Europa. Cine sunt aceștia?

Producția de automobile este printre cele mai afectate industrii de această pandemie. Peste un milion de locuri de muncă generate în mod direct de această industrie, doar în Europa, au fost afectate de închiderea uzinelor de mașini și a fabricilor de componente.

În cursul acestei săptămâni mai mulți producători auto cu operațiuni în Europa au anunțat că vor relua în curând producția.

Daimler, compania-mamă a Mercedes-Benz a anunțat reluarea producției la uzinele din Hamburg, Berlin și Untertuerkheim, precum și cele din Franța și Ungaria. Angajații vor lucra în prima fază întru-un singur schimb. Uzinele din Sindelfingen și Bremen își vor relua activitatea în parametri normali.

Toyota a anunțat că va relua treptat producția la uzinele din Franța și Polonia începând cu 22 aprilie. Restul uzinelor din Europa vor rămâne închise.

Uzina Dacia de la Mioveni își va relua treptat activitatea începând cu 21 aprilie, iar din 4 mai își va relua activitatea complet. Și uzina Ford de la Craiova își va relua activitatea tot din 4 mai. Cele două unițăți de producție însumează peste 20.000 de angajați.

Volkswagen va relua treptat producția la uzinele din Zwickau și Bratislava din 20 aprilie, iar din 27 aprilie și uzinele din Germania, Portugalia, Spania, Rusia vor relua producția.

BMW va relua pe 4 mai producția la uzinele din Munchen, Dingolfing, Regensburg şi Leipzig.

Hyundai a reînceput producția din data de 15 aprilie producția la uzina din Cehia.

Uzinele Fiat din Polonia, Turcia și Serbia își vor relua activitatea din 20 aprilie, iar în Italia producția va începe din 4 mai.

Este de așteptat ca în următoarea perioadă mulți dintre furnizorii de componente să reia producția.

Un alt lucru de menționat este faptul că toți producătorii au luat diverse măsuri pentru prevenirea răspândirii coronavirusului în interiorul fabricilor.

Sursa foto: pexels.com

Visits: 8

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *