Ce face Primăria Timișoara cu drona de 13.000 de euro? Ne explică Nicolae Robu

Drona de peste 13.000 de euro achiziționată de Primăria Timișoara va fi folosită pe… șantiere. Echipamentul ajunge în grija lui Culiță Chiș, șeful Direcției Generale de Drumuri, Poduri, Parcaje și Rețele de Utilități.

Vă reamintim, Primăria Timișoara a semnat recent un contract, cu o firmă din Craiova, pentru achiziția unei drone. Societatea Protek Astral SRL trebuie să livreze municipalității până la sfârșitul lui august un „echipament de monitorizare și măsurare topografică aeriană tip dronă”. La ce o va folosi mai exact primăria? Ne spune chiar primarul Nicolae Robu.

„Drona va fi folosită pentru mulțimea de lucrări pe care le desfășurăm și, evident, pentru a inspecta diverse locații din oraș unde, în mod potențial, vom interveni. Noi trebuie să avem o vedere clară, dincolo de ceea ce găsim pe Google, cu detalii pe care nu le mai vedem pe Google, încât să putem lucra mai eficient”, a explicat edilul-șef pentru tion.ro.

Drona costă 63.552 lei cu tot cu TVA, echivalentul a 13.400 de euro, mai mult decât estimaseră specialiștii PMT în bugetul orașului pe anul 2019, când au pus deoparte 50.000 de lei pentru această achiziție. Firma din Craiova a fost înființată în anul 2008, are un singur angajat, iar anul trecut a avut o cifră de afaceri de aproape 3 milioane de lei și un profit de peste 250.000 de lei, dar și datorii de 1,2 milioane de lei.

Primarul Timișoarei pare să aibă o afinitate pentru astfel de echipamente. În 2014, de Sf. Nicolae, Robu a primit cadou o dronă de la subalternii din primărie. Iar anul trecut a premiat, la Gala Excelenței, un fotograf care a surprins imagini cu Timișoara de sus dintr-un astfel de echipament.

https://www.tion.ro/

Visits: 72