Studiu: numărul deceselor cauzate de cancer în Uniunea Europeană a scăzut cu 5% în ultimii cinci ani

Aceasta este concluzia unei analize publicate de revista de specialitate Annals of Oncology și citate de săptămânalul german Die Zeit.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că numărul bărbaților care și-au pierdut viața din cauza afecțiunilor oncologice a scăzut cu 5% față de 2015, iar cel al femeilor, cu 4%.

Specialiștii au prognosticat că în 2020 vor muri din cauza cancerului circa 1,4 milioane de oameni din Uniunea Europeană (circa 800.000 de bărbați și circa 630.000 de femei).

Afecțiunile oncologice care au înregistrat cele mai semnificative scăderi în privința deceselor sunt leucemia (în cazul ambelor sexe), cancerul de stomac (în cazul bărbaților) și cel de ovare (în cazul femeilor).

De câteva decenii, europenii fumează mai puțin”, este principala explicație pe care Carlo La Vecchia, șeful echipei care a realizat studiul, a oferit-o pentru scăderea mortalității provocate de cancer.

Eva Negri, unul dintre autorii studiului, susține că fumatul continuă să cauzeze circa 20% din totalul afecțiunilor oncologice.

Visits: 53