Roboți și drone, luptă cu noul coronavirus! Testul suprem pentru sectorul tehnologiei (VIDEO)
China a investit masiv în ultimul deceniu în sectorul tehnologic, iar acum, în fața unei crize majore de sănătate, Beijingul apelează la companiile din IT&C pentru a ajuta în lupta împotriva noului coronavirus.
Giganții tehnologici au răspuns imediat la nevoia de cooperare și au pus la dispoziția vehicule autonome care aprovizionează spitalele, drone cu camere termice care ajută la detectarea virusului, precum și roboți care limitează interacțiunile dintre oameni, astfel încât să fie împiedicată răspândirea coronavirusului, scriu jurnaliștii CNN.
Nu este clar cât de multă tehnologie poate ajuta la controlul virusului, dar Beijingul a arătat clar că lupta împotriva virusului este o prioritate națională care necesită acțiuni colective și orice mijloace posibile.
„Lupta împotriva epidemiei nu poate fi realizată fără sprijinul științei și tehnologiei”, a spus președintele chinez Xi Jinping la începutul acestei luni.
Acesta a adăugat că China ar trebui să dezvolte cercetările clinice pentru vaccinuri și medicamente antivirale și să extindă opțiunile de cumpărături online pentru zecile de milioane de oameni care stau în casele lor pentru a preveni răspândirea bolii.
Sectorul IT a răspuns prompt nevoilor de cooperare
În această lună, gigantul Tencent și-a deschis facilitățile la super-computerul pe care-l deține, care poate efectua calcule mult mai rapid decât orice computer obișnuit, pentru a-i ajuta pe cercetători.
Cel mai mare furnizor din China de călători, Didi, a făcut echipă cu organizații medicale și de ajutor pentru a permite lucrătorilor care trebuie să îndeplinească sarcini legate de analiza datelor, simularea online sau suport logistic să utilizeze gratuit serverele companiei.
Alții utilizează roboți pentru a elimina pe cât posibil contactul om cu om. Sunt utilizați roboți în unele restaurante care-i servesc pe clienți sau pentru aprovizionarea spitalelor din centrul orașului chinez Wuhan.
Dronele au fost, de asemenea, folosite în timpul focarului. Prin intermediul acestora, autoritățile pot să scaneze prin mulțimi mari de oameni și să localizeze dacă cineva are nevoie de îngrijiri medicale.