Spitalele românești care luptă cu Covid-19 au primit două noi ventilatoare medicale. Campania umanitară „Donează pentru linia întâi” continuă (Publicitate)

Aparatura de înaltă performanță a ajuns la medicii din linia întâi de la Spitalul Județean Suceava și de la Spitalul Clinic Victor Babeș din București. Peste 20.000 de donatori s-au alăturat inițiativei „Donează pentru linia întâi”. Contribuie și tu.

Prin campania umanitară „Donează pentru linia întâi”, lansată de companiile românești Banca Transilvania, Mobexpert, Bitdefender și eMAG, două ventilatoare de înaltă performanță Mindray SV600 au ajuns la Spitalul Județean Suceava și la Spitalul Clinic Victor Babeș din București, sub coordonarea Departamentului pentru Situații de Urgență. Ventilatoarele dispun de tehnologii avansate de asistență clinică și îi ajută pe medici să salveze vieți.

„Acest ventilator este vital pentru pacienții cu infecție cu COVID-19, pentru că ei dezvoltă insuficiență respiratorie severă și ajung în imposibilitatea de a respira singuri, iar aparatul le înlocuiește plămânul și îi menține în viață. Este important ca oamenii să ajute și să doneze pentru a ajuta în primul rând personalul să se protejeze cu materialele necesare pentru a avea grijă de pacienți, pentru că dacă personalul se îmbolnăvește, atunci de pacienți cine mai are grijă”, a spus dr. Delia Stanciu, medic primar ATI la Spitalul Clinic Victor Babeș.

Până acum inițiativa a adunat în jurul ei peste 20.000 de oameni și 1.207 companii care s-au implicat cu donații. Un exemplu e compania Metropolitan Life, care s-a alăturat inițiativei printr-o donație de un milion de lei.

Companiile care vor să se alăture inițiativei cu donații pot folosi pagina specială: https://www.emag.ro/lp/doneaza-pentru-linia-intai-persoana-juridica-contract sau pot efectua viramente în contul RO17BTRL0000SIEUDONEZRON.

Cu fondurile strânse până acum, pe lângă cele două ventilatoare performante, au fost achiziționate mai multe echipamente medicale. Ele au fost donate medicilor care luptă pentru tratarea pacienților infectați cu Covid-19. Dintre acestea, 350.000 de măști N95 (FFP2), cu grad ridicat de protecție, au ajuns la medicii din spitale. În plus, peste 5 milioane de măști de protecție cu trei pliuri au fost distribuite către medici de familie, polițiști, jandarmi și militari prin intermediul Departamentului pentru Situații de Urgență.

Cele mai multe donații raportate la numărul de locuitori au venit din Voluntari, Florești, Popești Leordeni, Otopeni și București. Până la acest moment, localitățile care au contribuit cel mai mult prin donații sunt București, Cluj-Napoca, Timișoara, Constanța și Iași. 

Inițiativa continuă și donațiile sunt deschise în continuare persoanelor fizice și companiilor. Donațiile se fac la adresa https://www.emag.ro/doneaza. Tot aici poate fi urmărită situația în timp real a donațiilor și statisticile.

Platforma „Donează pentru linia întâi” este o inițiativă a companiilor românești Banca Transilvania, Mobexpert, Bitdefender și eMAG, dezvoltată cu scopul de a-i susține pe medici și personalul medical, precum și pe toți cei din prima linie care luptă direct cu pandemia COVID-19. 

Visits: 37