Tort cu blat de cacao , cremă de vanilie și fructe
Buna dragele mele,
Pentru weekend vă propun o reteta de tort delicios.
Mmmmm….vanilie ,friscă, fructe…Ce combinaţie mai bună ţi-ai putea dori? Cu această reţetă de tort cu cremă de vanilie şi fructe nu iţi vei dezamăgi niciodată familia.
Pentru blat
400 g făină
100 ml ulei
7 linguri zahăr
4 albuşuri
1 plic praf de copt
3 ouă
2 linguri cacao
Pentru cremă
500 ml lapte dulce
100 g zahăr
200 g unt
4 gălbenuşuri
40 g amidon alimentar
1 esenta vanilie
Pentru decor
frisca
fructe proaspete (ananas ,mandarine sau alte fructe preferate)
ciocolată
Eu am adăugat si in interior fructe – feliuțe de banane si mandarine.
Mod de preparare
Mixezi 3 gălbenuşuri cu uleiul şi zahărul, adaugi treptat, făina cernută cu praful de copt si cele 2 linguri de cacao.La sfârşit, încorporezi delicat 7 albuşuri bătute spumă tare. Torni compoziţia într-o formă de tort tapetată cu folie specială pentru copt şi o introduci în cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, pentru circa 45 de minute, până trece proba cu scobitoarea.
Pentru crema de vanilie, fierbi laptele cu zahărul şi vanilia, la foc mic.
Separat, freci gălbenuşurile cu amidonul şi puţin lapte rece, apoi torni, încet, în fir subţire, laptele fierbinte, amestecând să nu se brânzească şi laşi să fiarbă, la foc mic, omogenizând continuu, până capătă consistenţa unei creme.Dupa ce se răceşte, încorporezi untul moale.
Tai blatul de tort în 3 felii orizontale aşezi blatul de jos pe un platou, torni deasupra un sfert din cremă, adaugi fructele, apoi continui la fel cu cea de a doua felie de blat si peste a treia felie adaugi frisca si incepi sa decorezi dupa preferintă cu fructe ,ciocolata,etc.
Poftă bună !!!
Cu drag,Ela