Tim Drone

Tort cu blat de cacao , cremă de vanilie și fructe

Buna dragele mele,

Pentru weekend vă propun o reteta de tort  delicios.

Mmmmm….vanilie ,friscă, fructe…Ce combinaţie mai bună ţi-ai putea dori? Cu această reţetă de tort cu cremă de vanilie şi fructe nu iţi vei dezamăgi niciodată familia.

Pentru blat

400 g făină
100 ml ulei
7 linguri zahăr
4 albuşuri
1 plic praf de copt
3 ouă
2 linguri cacao

Pentru cremă

500 ml lapte dulce
100 g zahăr
200 g unt
4 gălbenuşuri
40 g amidon alimentar
1 esenta vanilie

Pentru decor

frisca
fructe proaspete (ananas ,mandarine sau alte fructe preferate)

ciocolată

Eu am adăugat si in interior fructe – feliuțe de banane si mandarine.

Mod de preparare

Mixezi 3 gălbenuşuri cu uleiul şi zahărul, adaugi  treptat, făina cernută cu praful de copt si cele 2 linguri de cacao.La sfârşit, încorporezi delicat 7 albuşuri bătute spumă tare. Torni compoziţia într-o formă de tort tapetată cu folie specială pentru copt şi o introduci în cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, pentru circa 45 de minute, până trece proba cu scobitoarea.

Pentru crema de vanilie, fierbi laptele cu zahărul şi  vanilia, la foc mic.

Separat, freci gălbenuşurile cu amidonul şi puţin lapte rece, apoi torni, încet, în fir subţire, laptele fierbinte, amestecând  să nu se brânzească şi laşi să fiarbă, la foc mic, omogenizând continuu, până capătă consistenţa unei creme.Dupa  ce se răceşte,  încorporezi untul moale.

Tai blatul de tort în 3 felii orizontale  aşezi blatul de jos pe un platou, torni deasupra un sfert din cremă, adaugi fructele, apoi continui  la fel cu cea de a doua felie de blat si  peste a treia felie adaugi frisca si incepi sa decorezi dupa preferintă cu fructe ,ciocolata,etc.

Poftă bună !!!

Cu drag,Ela

Visits: 117

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *