VIDEO OZN-uri, date publicității de Pentagon: care este explicația oficială a fenomenelor ciudate

În încercarea de a fi mai transparenți când vine vorba de obiecte zburătoare neidentificate, cei de la Pentagon au decis să de publicității câteva clipuri neobișnuite.

Într-un set de circumstanțe fără precedent pentru administrația de la Washington, Pentagonul a decis declasificarea a trei înregistrări video realizate de Marina Statelor Unite ale Americii. Până la această oră, respectivele clipuri pe care le poți vedea mai jos au clasificate drept ”top secret”. 

Este important de reținut că aceste clipuri nu sunt deloc noi și au mai circulat pe internet în anii trecuți. Diferența majoră este însă că acum provin dintr-o sursă oficială și nu ai de ce să crezi că au fost realizate de un om plictisit acasă sau de o publicare online care încearcă să promoveze conspirații. Sursa lor autentificată.

Fără prea multe explicații suplimentare, conform datelor care au însoțit publicare lor online, aceste clipuri surprind ”fenomene aeriene inexplicabile”. Cu alte cuvinte, este vorba de OZN-uri sau obiecte zburătoare neidentificate. Deși această formulare este asociată de obicei cu forme de viață extraterestre, situația este un pic mai complicată decât pare la prima vedere.

Pentagonul a motivat că a decis să declasifice aceste documente video tocmai pentru a veni în întâmpinarea nelămuririlor publicului, care se întreba dacă aceste înregistrări sunt sau nu reale și dacă mai există și altele. „Considerăm în continuare fenomenele aeriene surprinse în materialele video drept neidentificate”, a spus o purtătoare de cuvânt a Pentagonului. Ea a explicat că Departamentul Apărării consideră că filmulețele pot fi declasificate pentru nu dezvăluie aspecte sensibile ale capabilităților armatei americane.

Toate cele trei clipuri sunt vechi, din 2004 și 2015 și, fără să te chinui prea mult, le găsești online. Un film datează din noiembrie 2004, iar celelalte două din ianuarie 2015 și au ajuns să circule pe internet încă din 2007, respectiv 2017 și 2018, fiind intens vizionate și comentate. Două dintre ele au fost incluse într-un articol publicat în decembrie 2017 de New York Times care dezvăluia că guvernul SUA a avut până în 2012 un program secret ce se ocupa cu investigarea informațiilor despre obiecte zburătoare neidentificate.

[embedded content]

[embedded content]

[embedded content]

Visits: 54