Dell XPS 17 se anunţă a fi un laptop bestial, cu SSD de 4 TB, ecran 4K, placă RTX

Dell e mai degrabă un brand asociat cu prezenţa în redacţiile marilor ziare şi televiziuni, dar şi cu gaming-ul prin ramura Alienware. Totuşi compania produce propriile bestii de laptopuri, adevărate staţii de lucru portabile, precum proaspăt scăpatul Dell XPS 17. Acesta ar urma să aibă până la 4 TB de stocare SSD.

Publicitate

‘),1==profitshare_id[„7232408”]){var c=document.createElement(„script”);c.type=”text/javascript”,c.async=!0,c.src=(„https:”==document.location.protocol?”https://”:”http://”)+”w.profitshare.ro/a/K3v4″,document.getElementsByTagName(„head”)[0].appendChild(c)}

Posibile fotografii cu Dell XPS 15 şi Dell XPS 17 scăpaseră la început de lună, dar nu erau foarte veridice. Acum au început să apară şi specificaţii pentru modelul cel mare. Scăparea cea nouă e una de la surse oficiale, Dell Franţa postând specificaţiile lui XPS 17 pe site-ul oficial. Imediat le-a dat jos, dar un utilizator Reddit iute de mână a avut grijă să facă toate capturile necesare. Avem de-a face cu un laptop cu design tradiţional, iar modelul carcasei aminteşte de fibră de carbon.

Culmea e că notebookul pare mai mic decât XPS 13 şi XPS 15 ca volum şi ar avea un ecran 16:10 InfinityEdge cu muchii foarte înguste. Listarea menţionează şi un procesor octa core Intel Core i9-10885H, accesorizat cu o placă grafică GeForce GTX1650 Ti, asta ca pornire, dar se poate ajunge la un RTX 2060 cu 6 GB memorie. Se pot adăuga până la 64 GB RAM şi ecranul merge până la un panou 4K HDR. Mi se pare cam overkill că primim 4 porturi USB-C Thunderbolt 3 şi nu avem deloc porturi USB-A.

Terminalul va cântări 2.1 kilogrme şi va aduce o baterie de 56 Whr, dar există şi o variantă de 97 Whr pentru variantele mai generos configurate. XPS 15 va aduce şi el dotări de top, tot cu Core i9, până la 2 TB SSD, GTX 1650 TI şi baterie până la 86 Whr. Aici avem 3 porturi USB-C, din care 2 Thunderbolt 3. Nu avem încă preţuri, dar sigur sar de mia de euro.

Visits: 56