(Publicitate) Instituțiile și companiile aleg să instaleze termoscannere pentru detectarea temperaturii umane

Luni, 04 mai 2020, 10:12

În acest context, Spy Shop România, unul din cele mai mari magazine online specializate în comercializarea echipamentelor de securitate și supraveghere,  a semnalat un flux mare de comenzi și cereri de instalare a camerelor care detectează temperatura umană (termoscannere).

Câteva tări au început deja să relaxeze măsurile de protecție, iar în curând și în România se vor ridica treptat, pentru a relansa economia și viața socială.

Ca urmare acestui lucru, tot mai multe instituții, lanțuri mari de magazine, companiile și multinaționalele se pregătesc să-și protejeze angajații și clienții prin instalatea unor camere de supraveghere cu termoviziune (termoscannere) care detectează temperatura corpului uman, cu o acuratețe foarte bună, de până la 0.1 grade și pot avertiza sonor atunci când este depășită o anumită valoare.

Aceste echipamente s-au dezvoltat pentru a contribui la planul de siguranță pe care guvernele l-au impus pentru protejarea populației. În această direcție au fost create mai multe tipuri de termoscannere: fixe sau portabile, în funcție de spațiul în care vor fi instalate și modul în care vor fi manevrate.

Spre exemplu, kit-ul cu termoviziune care măsoară temperatura umană cu o acuratete de până la 0.1 grade, este o soluție utilă în locații aglomerate, gen aeroporturi, gări, instituții publice unde vin mulți oameni, chiar și în școli sau mall-uri. O astfel de cameră termală va scana fiecare persoană în parte, iar în momentul detectării unei creșteri de temperatură va emite o alarmă automată sonoră. În China, această soluție a fost adoptată și pusă la încercare în diferite locații cu succes, precum metroul Hangzhou și gara din Shanghai.

Totodată se pot folosi și termoscannere portabile pentru a scana persoanele atunci când intră în locație, acolo unde permite fluxul. Acestea pot fi folosite în clinici medicale, secți de spitale, supermarketuri, companii etc.

Distanța pe care aceste echipamente termice pot funcționa în condiții optime este de până la 7 metri, astfel că pot cuprinde un areal destul de vast.

E o măsură de siguranță în plus, pe lânga purtatea măștilor sau distanțarea socială, aceste camere termale de detectare a febrei se recomandă mai ales în domeniul medical (spitale, clinci private, cabinete medicale – unde e nevoie stringentă de triere), în instituțiile publice (atât pentru angajați cât și pentru public), dar și în companiile multinaționale cu sute sau mii de angajați, în supermarketuri și în instituțiile de învățământ (grădinițe, școli, universități).

Printre locurile reprezentative din Romania, unde au fost montate astfel de termoscannere pentru detectarea febrei, se numără Aeroportul Otopeni, Spitalul Matei Balș din București și Sediul Televiziunii Romane TVR 1 (foto).

Spy Shop este unul dintre principalele magazine online de sisteme de securitate și supraveghere video, înființat în anul 2009. Operează prin intermediul site-ului spy-shop.ro și are în portofoliu peste 50.000 de produse de securitate și supraveghere video, echipamente adresate clientului final cât și partenerilor B2B, instalatori și distribuitori.Urmărește cel mai nou VIDEO

Visits: 32