Aplicația de tipul Waze, care pică la fix în criza medicală: cum afli în ce farmacie găsești medicamentele de care ai nevoie

Multe business-uri s-au văzut nevoite să se reinventeze în plină criză medicală. Alții, însă, au înțeles că în perioada de izolare e necesară digitalizarea multor servicii. Așa a apărut aplicația care-ți spune în ce farmacie găsești medicamentele de care ai nevoie.

Soluțiile digitale s-au dovedit extrem de utile pe perioada pandemiei, o perioadă în care mulți oameni stau mult acasă și folosesc foarte mult internetul. Așa au apărut idei care vin să ușureze viața cotidiană.

Una dintre aceste soluții e reprezentată de o aplicație gratuită, care-ți spune în ce farmacie găsești medicamentele de care ai nevoie. Se numește Pharma Points și a fost dezvoltată de o platformă digitală de marketing dedicată profesioniștilor din sănătate.

Aplicația Pharma Points: cum afli în ce farmacie găsești medicamentele de care ai nevoie

Soluția Pharma Points a fost dezvoltată voluntar pentru a sprijini lupta împotriva răspândirii coronavirusului, prin reducerea expunerii la virus atât a pacienților, cât și a personalului din farmacii. Investiția în proiect se ridică la peste 10.000 euro, spun creatorii acestei aplicații.

„Suntem direct implicați în piața farmaceutică și în colaborarea cu farmaciile de peste şase ani. În acest context, vedem zilnic oameni care caută anumite produse și sunt nevoiți să meargă de la o farmacie la alta pentru a le găsi. Ne-am gândit ce putem face noi ca să ajutăm și să reducem riscul de răspândire a COVID-19. Am îmbinat cunoștințele despre industria farmaceutică, alături de expertiza în digital marketing, în mod special de messenger marketing, pentru a construi acest sistem”, declară Doru Mircea, Fondator Doctrina România.

Proiectul a fost finalizat luna trecută și, de atunci, peste 500 farmacii s-au înscris în aplicație. Poți afla din aplicație unde găsești cele mai căutate produse din acest moment (măști de protecție, mănuși, dezinfectanți, dar și medicamente precum paracetamol sau altele, eliberate pe bază de rețetă). Sunt înscrise în aplicație farmacii din peste 130 localități din toate județele țării.

Lista inițială de produse a fost stabilită cu ajutorul farmaciștilor cu care echipa Pharma Points s-a consultat, dar e actualizată apoi după feedback-ul oferit de utilizatori, cumva pe stilul Waze.

„Sistemul este gândit să se auto-alimenteze, pentru că face apel la o nevoie intrinsecă a oamenilor de a ajuta. Distribuirea informației de la un pacient la altul și de la un farmacist la altul este încurajată și, oarecum, naturală. Ca orizont, 3.000 de farmacii și un milion de utilizatori pare un obiectiv rezonabil pentru lunile următoare, ținând cont de utilitatea serviciului și de feedback-urile primite până acum”, adaugă Doru Mircea.

Cum te folosești de aplicație prin Facebook Messenger

Aplicația nu este una chiar clasică, în sensul că nu se descarcă dintr-un magazin de aplicații. Cei care o vor trebuie doar să intre pe pagina de Facebook Pharma Points și să apese butonul Trimite mesaj.  Aplicația te ghidează apoi prin câțiva pași de interogare, prin care menționezi localitatea în care cauți medicamentul sau produsul sanitar de care ai nevoie.

După selectarea produsului, utilizatorilor le sunt indicate farmaciile în care îl pot găsi, iar după câteva ore sunt întrebați, în mod automat, dacă au găsit produsul respectiv în farmacia sugerată.

„Pharma Points funcționează în mare măsură ca un “waze” al farmaciilor, corectitudinea informațiilor depinzând fundamental de calitatea conținutul generat de utilizatorii săi. Dacă aceștia raportează corect unde au găsit un produs farma popular, cu toții vom avea acces la informația utilă și corectă.  În prezent echipa noastră face constant verificări pentru a asigura calitatea informațiilor, însă pe măsură ce volumul datelor crește, ne bazăm pe utilizatori” –spune Doru Mircea.

 

Visits: 67