Tim Drone

Cum se schimbă vizita la stomatolog după 15 mai. Dr. Adrian Mina: „Situația ideală este ca toate clinicile stomatologice să aibă teste Covid-19”

Medicul merge ca variantă ideală testarea antigen. „Situația ideală este ca toate clinicile stomatologice să aibă teste Covid-19, acele teste rapide, antigen, care identifică prezența virusului în doar câteva minute. În acest caz, activitatea se va putea desfășura ca și până acum, fără să fie necesare măsuri restrictive. Cum însă acestea nu sunt disponibile încă din cauza cererii uriașe existente în toată lumea, noi vom proceda la testarea zilnică a personalui și a tuturor pacienților cu teste Anticorpi Covid 19 care identifică în doar 5 minute prezența virusului”, a declarat medicul Adrian Mina.

Este important să analizăm în detaliu orice tip de interacțiune ar putea avea pacienții și cadrul medical, de la intrarea în cabinet și până la ieșire, astfel încât să nu existe riscul de a transmite virusul. Este un proces dificil, dar extrem de important de implementat, întrucât doar așa ne vom putea desfășura activitatea în siguranță. Oamenii au nevoie de serviciile medicale, dar trebuie și protejați în același timp. Noi am adaptat modul de lucru la noua situație și am investit într-o serie de dotări de protecție, care propune, de asemenea, ideea de a se scoate sala de așteptare și consultațiile pentru pacienții noi să se facă online. „Ideal ar fi ca pacienții să nu se întâlnească în cadrul clinicilor stomatologice și nu vor mai avea voie să vină cu însoțitori la clinică. Excepția se aplică, bineînțeles, în cazul copiilor. O măsură suplimentară constă în eliminarea completă a maculaturii. Astfel, programările trebuie să se facă online, iar pacientul să completeze fișa de pe telefon sau laptop. Dacă plata cu cardul a devenit în ultima vreme o opțiune folosită de tot mai multă lume, în noile reglementări plata cu cardul ar trebui să fie obligatorie”, a mai completat medicul stomatolog.

 

 

Visits: 6

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *