Ochelarii Apple Glasses AR vor veni cu un design clasic şi suport 5G

A revenit tema ochelarilor inteligenţi, deşi Google Glass era cool prin 2011-2012, apoi s-a stins rapid. Apple ar fi continuat să lucreze la un produs propriu de acest gen în ultimii ani în culise, fără a lăsa loc vreunei scăpări. Azi aflăm şi câteva detalii despre această pereche de Apple Glasses, care ar veni cu AR şi 5G.

Publicitate

‘),1==profitshare_id[„7232408”]){var c=document.createElement(„script”);c.type=”text/javascript”,c.async=!0,c.src=(„https:”==document.location.protocol?”https://”:”http://”)+”w.profitshare.ro/a/K3v4″,document.getElementsByTagName(„head”)[0].appendChild(c)}

YouTuberul şi zvonacul Jon Prosser este cel care a pus mâna pe aceste informaţii şi a dezvăluit că Apple ar vrea să integreze tehnologie 5G pe headsetul său AR. Gigantul din Cupertino ar putea folosi tehnologie mmWave şi Sub-6 GHz împreună, pentru o experienţă rapidă de conectare oriunde te afli. Se pare că Apple Glasses nu vor avea o versiune WiFi, ci doar una cu 4G şi 5G. Vor fi suportate şi dioptrii, iar produsul va arăta ca o pereche tradiţională de ochelari.

Apple vrea ca tranziţia între o pereche clasică şi una de acest tip să se facă fără problemne. Apple Glasses va sosi cu propriul set de senzori, care se asigura că obiectele virtuale sunt reprezentate precis atunci când sunt proiectate. Apple adună date în această perioadă folosind senzorul LiDAR de pe iPad Pro, care ar putea ajunge şi pe iPhone 12. Sursa mai afirmă că dispozitivul va folosi datele adunate de senzorii de pe iPhone şi Apple Watch pentru a se calibra mai bine.

Veţi avea nevoie de iPhone în timpul procesului de setup, dar nu va fi chiar obligatoriu să aveţi mereu telefonul la îndemână când purtaţi ochelarii. Noua interfaţă se numeşte “Starboard” şi se va axa mult pe coduri QR pentru a afişa experienţe variate pentru posesor. Ele vor fi vizibile doar pentru utilizatorul respectiv şi atât. Dacă cineva se uită spre tine nu va putea vedea ce ai afişat pe cele două ecrane/lentile.

Încă nu e clar dacă produsul va sosi în acest an, dar gurile rele spun că era programat pentru WWDC 2020. Acum ar putea sosi în martie sau iunie 2021. Încă nu e clar cum stăm la hardware şi ce fel de cameră va fi integrată pe ochelari.

Sursa foto

Visits: 46