Half-Life Alyx are acum Steam Workshop și săbii laser

Valve a lansat la sfârșitul săptămânii trecute uneltele dedicate modificării lui Half-Life Alyx. Aveți parte de tot ce v-ați putea dori, de la editoare de modele la editoare de hărți, editoare de particule, până și un Source Filmmaker pentru Source 2.

Astfel, curioșii au acum drum liber să creeze orice le trece prin cap în acest nou joc Half-Life, dedicat realității virtuale, în care poți mânui arme de luptă corp la corp și ai niște mânuși ce te lasă să tracă către tine obiecte, aproape de parcă ai exercita un fel de Forță asupra mediului.

Așa că în mod logic unul din primele lucruri care să își facă apariția pentru Half-Life Alyx este un mod ce îți dă o sabie laser și te transformă într-un cavaler Jedi, în VR. De câți ani există VR și motion control în general, pot să număr pe degete de câte ori am văzut un joc Star Wars bazat pe săbii laser. Pe foarte puține degete. Sincer, cred că doar chestia aia Vader Immortal te lasă să mânuiești sabia cât de cât bine, și nici măcar nu se concentrează pe asta.

Dar din moment ce Half-Life are tradiția de a fi progenitorul altor genuri, răsărite din mod-urile sale, poate acum se va trezi cineva de la un studiou mare că un astfel de joc n-ar fi o idee rea.

De asemenea, cu ocazia lansării uneltele de modding lumea s-a apucat să refacă și Garry’s Mod în Source Engine 2.

[PC Gamer]

Visits: 48