InXile lucrează la un joc pe Unreal Engine 5

Demonstrația lui Unreal Engine 5 a fost fără îndoială impresionantă. O creație ce cu siguranță a pus pe jar mințile creative care și-au tot dorit să îngrămădească până pe ecran un miliard de poligoane și iluminare globală, dar lucruri meschine precum „nu e jucabil la 0.2 cadre pe secundă” le-au tot stat în cale.

Una dintre aceste minți pare să aparțină celor de la InXile, deoarece au anunțat că vor folosi motorul Unreal cel nou pentru viitorul proiect al companiei. Unul care foarte probabil va fi un RPG și pe care îl vom vedea peste câțiva ani buni.

Acum, știu ce veți spune: „Stai puțin…, nu a făcut inXile un joc pe Unreal 4? Unul care se mișca precum un melc anemic încercând să iasă dintr-o fântână de sare?”. Iar răspunsul este un răsunător DA. Dar Unreal Engine 5 măcar se va asigura că problemele de optimizare nu vor veni de la calitatea prea mare a modelelor, ci de la diverse alte inepții. Faptul că studioul a fost cumpărat de Microsoft probabil va ajuta la partea de optimizare.

Și ce ar putea fi acest joc? Poate Bard’s Tale 5? Poate ceva cu totul nou? Poate Wasteland 4, transformat din perspectiva sa top-down într-un joc first person, fiindcă n-ar strica dacă Microsoft ar avea ceva exclusiv, similar cu Fallout, pe platforma sa.

[DSO Gaming]

Visits: 63