Sony anunţă oficial evenimentul de prezentare PlayStation 5; Are loc pe 4 iunie

După speculaţii de la surse de încredere care plasau evenimentul de prezentare pentru PlayStation 5 pe 3 iunie, Sony a ieşit în faţă şi a anunţat data exactă. E vorba despre 4 iunie, la ora locală a României 23:00. Ultimul eveniment, cel cu inginerul Mark Cerny ca amfitrion a fost mega tehnic (anost) şi ne aşteptăm ca acum Sony să ne arate în sfârşit consola.

Publicitate

‘),1==profitshare_id[„7232408”]){var c=document.createElement(„script”);c.type=”text/javascript”,c.async=!0,c.src=(„https:”==document.location.protocol?”https://”:”http://”)+”w.profitshare.ro/a/K3v4″,document.getElementsByTagName(„head”)[0].appendChild(c)}

În plus vom afla o listă cu zeci de jocuri pregătite pentru PS5, iar studio-uri din toată lumea, mai mari şi mai indie vor veni la eveniment cu demo-uri de gameplay. Până acum tot ce am văzut a fost controllerul DualSense, cu feedback haptic, noi trăgaciuri, microfon integrat şi bara de lumină mutată mai la vedere, în jurul touchpad-ului. Avem şi conector USB-C şi o combinaţie nouă de culori. PS5 e aşteptat cu un procesor AMD Zen 2 şi un GPU Navi, dar şi un SSD custom de la Samsung, care are bate la viteze orice se află pe piaţă (PCIe 4.0).

Avem şi sunet 3D (deja confirmat de Sony), iar drive-ul Blu-Ray rămâne bătut în cuie. Din ce am înţeles, compatibilitate cu generaţiile trecute se va limita doar la jocuri de PS4. Dacă totul merge bine, consola ar trebui să ajungă în magazin de Crăciun, cu un preţ undeva pe la 2000-3000 lei. Ce mă îngrijorează e că evenimentul ţine doar “puţin peste o oră”, deci nu vom vedea prea multe trailere de jocuri. Cred că se va pune mare accent pe Assassin’s Creed Valhalla şi eventual ceva exclusivităţi de la Sony.

Mă gândesc la vreun God of War nou, un Horizon Zero Dawn 2 sau încă un Spider-Man. Nu excludem şi o prezentare de Watch Dogs 3, Gollum, Godfall şi altele.

Visits: 49