Xpeng este o companie clonă Tesla din China, care i-a copiat codul sursă, maşinile, acum şi site-ul

Xpeng părea o companie promiţătoare din China, care producea vehicule electrice şi ameninţa să fie următorul mare rival Tesla. De fapt este doar un alt nume care încearcă să cloneze produse americane. Xpeng a fost prinsă clonând maşinile Tesla, codul său sursă pentru Autopilot şi mai nou chiar şi site-ul companiei.

Publicitate

‘),1==profitshare_id[„7232408”]){var c=document.createElement(„script”);c.type=”text/javascript”,c.async=!0,c.src=(„https:”==document.location.protocol?”https://”:”http://”)+”w.profitshare.ro/a/K3v4″,document.getElementsByTagName(„head”)[0].appendChild(c)}

Xpeng Motors este o companie puţin spus inspirată de Tesla, care a studiat temeinic brevetele open source ale firmei lui Elon Musk. Firma a prezentat în această primăvară un sedan complet electric cunoscut drept P7 şi care porneşte de la 33.000 de dolari. În plus, producătorul chinez mai are şi un SUV în portofoliu, modelul G3. În China un Tesla Model 3 costă în jur de 38.000 de dolari şi asta după voucherele date de Guvern. Xpeng P7 e ceva mai lent decât un Model 3, având nevoie de 4.3 secunde pentru a atinge suta.

Pe de altă parte plusează la autonomie cu promisiunea a 706 kilometri cu o singură încărcare. Tesla Model 3 obţine doar 518 kilometri. Dar nu suntem aici pentru a lăuda chinezii, ci pentru a semnala frauda lor. Cei de la Electrek au descoperit că Xpeng copiază 1 la 1 site-ul Tesla, inclusiv la modul în care afişează imagini cu maşini. Totul, de la fundal, la fonturi, poziţia maşinii şi listarea de specs seamănă. Mai amuzant e că schimbarea de design de website a apărut recent şi site-ul vechi era complet diferit.

Design copiat site:

În acest moment Tesla şi Xpeng se află angrenate într-o dispută legală cu privire la sistemele lor de şofat asistat. Xpilot-ul chinezilor ar folosi cod sursă gârlă de la Autopilot-ul Tesla. Asta s-a întâmplat după ce Guangzhi Cao, un fost inginer Tesla ar fi furat codul şi l-ar fi dus la chinezi. Cao neagă, deşi a recunoscut că a descărcat o parte din cod când a plecat de la firma lui Musk, dar ulterior l-ar fi şters. Cazul nu va rămâne aşa, deşi se pare că Xpeng nu parte deloc îngrijorată de proces. Ştim cu toţii cât de greu e să te judeci pentru drepturi de autor în China.

Autopilot Copiat:

Visits: 106