Noul Chromecast are o scăpare detaliată: Android TV, telecomandă nouă, nume de cod Sabrina

Dacă trăiam într-o lume normală în care brutalitatea poliţiei nu provoca revolte, pe 3 iunie aveam un eveniment Google care ţinea loc de Google I/O. Acolo vedeam Android 11 Beta, noi Chromebook-uri şi probabil un Chromecast nou. Ei bine acel dongle tocmai a scăpat pe web şi pare să fie un produs mult mai complex şi complet decât predecesorii.

Publicitate

‘),1==profitshare_id[„7232408”]){var c=document.createElement(„script”);c.type=”text/javascript”,c.async=!0,c.src=(„https:”==document.location.protocol?”https://”:”http://”)+”w.profitshare.ro/a/K3v4″,document.getElementsByTagName(„head”)[0].appendChild(c)}

Sucesorul lui Chromecast Ultra vine cu Android TV şi o telecomandă dedicată. Ar putea debuta sub brand Nest, iar terminalul a apărut cu numele de cod “Sabrina”. Cei de la XDA Developers au pus mâna pe primele randări pe care le vedeţi în articol. Produsul apare pe nuanţa bej şi nu mai este circlar, ci oval, mai alungit. Telecomanda aminteşte de Daydream View, dar şi de accesoriile Apple TV. Va veni cu microfon, buton Google Assistant şi un emiţător infraroşu.

Asocierea cu brandul Nest înseamnă că vom putea controla camere de securitate, smart TV, becuri deştepte şi multe alte produse smart home prin intermediul său. Android TV însuşi va avea un design nou al interfeţei şi va pune mai mare accent pe conţinut, decât pe aplicaţii. Acest Chromecast nou va sosi pe negru, alb sau bej şi va avea un conector HDMI, dar şi un conector USB pentru alimentare. Ar trebui să aducă suport pentru rezoluţie 4K.

Telecomanda e generică şi are o culoare albă şi buton Back, Home, Favorite şi cele de playback. Nu apare şi partea de jos pentru a vedea dacă primim buton Netflix. Sursele afirmă că “Sabrina” ar putea costa în jur de 80 de dolari, poate mai puţin. Android TV ar putea fi rebranduit în Google TV şi să aibă un homescreen cu o bară de căutare în stânga sus. Apoi va avea secţiuni “For You”, “Movies”, “TV” şi “Live”, plus “Apps” şi “My Library”.

Pariez pe un debut în următoarea săptămână.

Visits: 74