Acum îți poți transforma camera Panasonic într-un webcam prin USB

Probabil ați văzut că în ultimele luni au cam dispărut toate camerele web din magazine, iar atunci când au revenit aveau prețuri de DSLR. Un moment numai bun pentru ca producătorii de camere dedicate să schimbe puțin propria strategie și să își transforme camerele dedicate în camere web.

Cel mai recent producător care să facă asta este Panasonic, ce anunță lansarea aplicației Lumix Tether for Streaming. Aceasta permite conectarea prin USB a câtorva modele Lumix la un PC, transformându-le în camere web.

Aplicația nu pare a fi compatibilă cu toate camerele companiei, doar cu cele din seria GH5, G9 și S1, cu toate variantele acestora. Aplicația este încă în beta, așa că poate va fi extinsă compatibilitatea. Deși, ca posesor al unei camere mai vechi Panasonic nu prea am speranțe să văd îmbunătățiri pe partea de software, din moment ce compania a petrecut ultimul an stricând aplicația sa de Android deja existentă de comandă la distanță, ce era compatibilă cu un număr mare de camere.

Lumix Tether Streaming este, practic, o modificare a aplicației Lumix curente de PC, una compatibilă cu un număr limitat de camere noi pe care Panasonic o dezvoltă în defavoarea aplicației de Android existente, sau au unui echivalent de PC, de care chiar aveam nevoie.

Totuși, dacă aveți o astfel de cameră și vă trebuia un webcam bun, atunci aveți acum o soluție. Luându-mă după unele prețuri de pe Emag, aș zice că este și una comparativ mai ieftină.

[Engadget] 

Visits: 33