ASUS anunţă 3 mesh routere în formă de cub, cu suport WiFi 6; Iată cât costă

Routerele şi sistemele mesh au început să fie tot mai populare în ultimul an şi firme ca Amazon, Google şi TP-Link au tot lansat aşa ceva. Acum vine şi ASUS cu 3 mesh routere în formă de cub, care costă 300 de dolari şi aduc suport WiFi 6.

Publicitate

‘),1==profitshare_id[„7232408”]){var c=document.createElement(„script”);c.type=”text/javascript”,c.async=!0,c.src=(„https:”==document.location.protocol?”https://”:”http://”)+”w.profitshare.ro/a/K3v4″,document.getElementsByTagName(„head”)[0].appendChild(c)}

Produsul se numeşte ZenWiFi AX Mini (XD4) şi include 3 componente. Având în vedere preţul de 300 de dolari, produsul este poziţionat între Eero de la Amazon şi Google Nest WiFi. Ce e drept acestea nu au suport WiFi 6, cum oferă ASUS. Am putea spune chiar că ASUS are o ofertă bună, pentru că un sistem Netgear Orbi ajunge şi la 700 de dolari. Ax Mini oferă o acoperire totală de 445 de metri pătraţi, cu viteze până la 1201 Mbps prin conexiune de 5 GHz.

Dispozitivele vin cu suport full pentru OFDMA, o funcţionalitate WiFi 6 care îi permite routerului să aloce un singur canal pentru multiple terminale simultan. Totuşi lipsesc şi funcţii: nici unul dintre aceste dispozitive nu este un router tri band, deci nu pot folosi o frecvenţă extra pentru a comunica. Acea opţiune permitea decongestionarea benzilor ocupate de 2.4 GHz şi 5 GHz. Nu au nici port multigabit WAN aceste noi produse.

Ax Mini va sosi pe alb şi negru şi bundle-ul include un router principal cu WiFi 802.11ax (WiFi 6), cu viteză maximă de 1800 Mbps (574 Mbps în banda de 2.4 GHz şi 1201 Mbps în cea de 5 GHz). Integrează un procesor quad core, 256 MB RAM şi îl însoţesc doi “sateliţi”, cu rol de repetitori, ce cresc acoperirea. Fiecare cântăreşte cam 290 de grame.

Visits: 53