Sony lansează două console PlayStation 5 cu design futurist

Producătorii PlayStation au scos la iveală noul model PS 5, dezvăluind design-ul și câteva caracteristici ale consolei, atât de mult așteptată de fani. Sony a oferit cateva detalii însă lasă în suspans data lansării oficiale estimată la finalul anului 2020, și informații referitoare la preț. Nu știm cât va costa noua consolă PlayStation 5 dar am aflat cum arată.

Din datele furnizate, observăm o consolă PS 5 schimbată radical, cu un design futurist parcă venit din StarWars. Culoarea albă cu inserții de negru și iluminarea în albastru difuz, ne duc cu gândul la un Stormtrooper din Star Wars :). 

Sony Playstation 5 design

Noua consolă va fi lansată în două variante, Sony testând astfel un nou trend, cel al consolelor 100% digitale (fătă unitate optică). Cele două versiuni vor avea același hardware de randare a jocurilor, dar cu diferențe în ceea ce privește unitatea optica de redare.

  • model PS5 Digital Edition, fără unitate de disc-va suporta doar jocuri în format digital
  • model standard, cu unitate de disc Blu-ray Ultra HD

Având in vedere ca mulți jucători cumpară discuri pe care apoi le vând sau le schimbă cu alte jocuri, va fi interesant de urmărit care model se va vinde mai bine. Sigur, ramâne de văzut dacă va exista o diferență de preț între cele două, care să stimuleze achiziția modelului PS 5 Digital Edition. Aici Sony va trebui să găseasca o modalitate de a gestiona schimbul/vânzarea jocurilor între conturi/playeri. Sau nu 🙂

Pe de altă parte, viteza de conectare la internet crește la nivel global, ne apropiem tot mai mult de 5G, iar companiile de conținut digital se adaptează și testează noi comportamente ale utilizatorilor. Atât pentru Sony cât și pentru utilizatori, s-ar putea să fie mai ieftină livrarea jocurilor în format digital.

Accesoriile PlayStation 5 sunt cele cu care Sony ne-a obișnuit deja, desigur acum în versiuni upgradate:

  • căști Pulse 3D Wireless
  • webcam-ul HD
  • telecomandă Media Remote pentru navigare
  • stand pentru încărcarea simultană a celor două controllere

Deși nu au fost dezvăluite detalii despre prețul consolei, zvonurile spun că ar fi undeva la 450-500 USD, în România aproximativ 2000 lei.

Tot acum, Sony a oferit și căteva trailere ale celor 13 jocuri care vor fi lansate odata cu Playstation 5.

Sursa Blog Sony PlayStation

Visits: 46