Tesla lansează noi panouri solare pentru acoperişuri, mai ieftine şi mai eficiente

Cu aproximativ o săptămână în urmă Tesla a făcut o mutare ciudată, anulând comenzile de acoperişuri Solar Roof ale clienţilor săi, deşi aceştia au depus şi un avans. Se pare că motivul ar fi legat de lansarea unei noi generaţii de panouri solare pentru acoperişuri, mai ieftine şi eficiente.

Publicitate

‘),1==profitshare_id[„7232408”]){var c=document.createElement(„script”);c.type=”text/javascript”,c.async=!0,c.src=(„https:”==document.location.protocol?”https://”:”http://”)+”w.profitshare.ro/a/K3v4″,document.getElementsByTagName(„head”)[0].appendChild(c)}

Tesla a început în jurul datei de 11 iunie să ia legătura cu cei care aveau rezervări la Solar Roof şi i-a informat că le anulează comenzile, pentru că “nu ar avea acoperire în zona lor”. Unii au început să depună avansul cu ani în urmă. Producătorul de automobile şi-a dezvăluit panourile speciale pentru acoperişuri în 2017 şi a început să accepte precomenzi cu avansuri de 1000 de dolari. Compania lui Elon Musk a promis şi că va începe instalările rapid după, cele internaţionale putând debuta chiar în 2018.

[embedded content]

Totuşi Tesla a început să întâmpine tot mai multe probleme cu longevitatea acoperişurilor şi a fost nevoită să facă schimbări şi upgrade-uri. Aşa a luat naştere Solar Roof V3 pe final de 2019. Tot atunci a început să crească producţia şi lucrurile păreau să fi intrat pe un făgaş bun. A început şi o campanie masivă de angajare a celor care montau acoperişuri cu panouri solare în SUA. E lesne de înţeles de ce unele persoane care au depus 1000 de dolari în 2017 sunt supărate acum, când totul pare anulat.

Totuşi vestea bună e că Tesla a lansat panouri solare care sunt cu 20% mai ieftine decât modelele precednete, dar şi mai eficiente cu privire la energia generată, care a crescut cu 10%. Dacă luăm în calcul şi tot soiul de stimulente de la stat şi alte reduceri, cumpărătorul ar putea face economii şi mai mari. Noile panouri solare Tesla se pot vedea aici, dar din păcate România nu e pe lista ţărilor din care se pot face comenzi. Vă reamintesc şi că energia merge spre un Tesla PowerWall, un soi de mega “baterie de locuinţă”, inspirată de cele ale maşinilor Tesla.

Visits: 70