Tim Drone

Mers sau alergare: care dintre ele aduce cele mai multe beneficii?

Alergarea și mersul sunt modalități populare pentru un antrenament cardio excelent. Dar este oare o plimbare vioaie la fel de bună ca o alergare solicitantă? Cercetarile desfasurate de American Heart Association (Asociatia Americană a Inimii) au aratat că mersul este la fel de bun ca alergarea cand vine vorba de reducerea riscului de boli cardiace, scrie doc.ro

Cercetatorii au analizat starea de sanatate a 48.000 de alergatori si persoane care merg pe jos mai ales in anii 40 si 50. Acestia au descoperit ca mersul vioi pe o distanta de kimlometri reduce riscul de diabet, colesterol ridicat si hipertensiune arteriala la fel de mult la alergarea.

Care este diferenta? Trebuie să mergem mai mult pentru a obține aceleasi beneficii pentru sanatate ca in cazul alergarii, deoarece aceeasi distanta se parcurge mai repede daca alergam decat daca mergem. Spre exemplu, dupa o alergare de 15 minute ardem acelasi numar de calorii ca dupa o plimbare vioaie de jumatate de ora.

Retineti ca sansele de a va accidenta sunt mult mai mari in cazul alergatorilor, deoarece alergarea pune mai multa presiune pe corp, in special pe articulatii!

Dar daca va ganditi sa va apucati de alergat, discutati mai intai cu medicul, in special daca suferiti de artrita sau alte afectiuni, precum bolile cardiace.

Retineti ca nu trebuie doar sa alergati sau doar sa mergeti. Puteti ramane motivat alternandu-le. In plus, puteti adauga sprint-uri scurte la rutina dvs. de mers pentru a arde mai multe calorii.

Visits: 16

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *