Adio Segway; Vehiculul pe 2 roţi a fost îngropat de trotinetele electrice şi nu se va mai produce

După o istorie de aproape 20 de ani, Segway a ajuns la capăt de drum, iar vehiculul pe 2 roţi nu va mai fi produs pe viitor. Se pare că ar fi fost săpat de ascensiunea trotinetelor electrice, iar o scurtă istorie a sa o aflaţi în rândurile de mai jos.

Publicitate

‘),1==profitshare_id[„7232408”]){var c=document.createElement(„script”);c.type=”text/javascript”,c.async=!0,c.src=(„https:”==document.location.protocol?”https://”:”http://”)+”w.profitshare.ro/a/K3v4″,document.getElementsByTagName(„head”)[0].appendChild(c)}

Segway debuta în 2001 cu speranţe mari, de a schimba mobilitatea urbană şi modul în care ne deplasăm. Ajungea să fie folosit de către forţele de ordine din mall-uri şi instituţii publice şi să fie un vehicul futurist şi cool, pentru o perioadă. Acum Segway a anunţat că va înceta producţia vehiculului care a fost popular nu doar pentru poliţişti, ci şi pentru ghizi turistici. A avut probleme totuşi în a prinde şi la publicul de larg consum..

Segway a fost inventat de un inginer american pe numele său Dean Kamen. Totuşi preţurile exorbitante, autonomia scăzută şi multiplele incidente şi accidente au ştirbit imaginea produsului, până ce a ajuns să fie cumpărat de rivalul Ninebot din China în 2015. Ei bine acum am ajuns la finalul poveştii acestui brand, preşedintele Segway, Judy Cai anunţând că producţia se va încheia pentru Personal Transporter din 15 iulie. Unul dintre incidentele memorabile a fost cel în care Usain Bolt sărbătorea medalia de la proba de 200 de metri în 2015, pentru a fi doborât de un cameraman pe Segway.

Poate cel mai ironic şi tragic moment a fost chiar moartea lui Jimi Heselden, proprietarul companiei, care a căzut cu un Segway de pe o faleză. Şi George W Bush a avut un incident cu vehiculul în 2003, la casa părinţilor săi din Maine. Un moment de creştere a popularităţii a fost apariţia filmului Paul Blart: Mall Cop (2009), în care Segway-ul e aproape personaj de film. Picătura care a umplut paharul a venit în acest an la CES 2020, când un prototip de scaun cu rotile al companiei s-a stricat în timpul unui demo şi a accelerat până a intrat într-un perete.

Acum putem spune adio unui dispozitiv care nu a convins niciodată pe deplin şi a costat exagerat.

Sursa foto

Visits: 53