McDonald’s va oferi staţii de încărcare pentru maşini electrice în parcările restaurantelor sale

EDITORIAL USE ONLY
General view of an InstaVolt charger in a McDonald’s carpark in Leytonstone, London, which is one of the stores included in plans to introduce a national network of rapid charge electric vehicle chargers across their drive thru restaurant car parks. PA Photo. Picture date: Wednesday March 4, 2020. McDonald’s plans to use it’s scale and national footprint to bring EV charging points closer to local communities, in a bid to boost EV ownership. Photo credit should read: David Parry/PA Wire

Încă un nume mare se alătură freneziei automobilelor electrice şi e vorba despre McDonald’s. Lanţul de burgeri şi shake-uri va lansa staţii de încărcare pentru maşini electrice integrate în parcările sale. Acest program pilot începe în Marea Britanie şi se va extinde pe viitor.

Publicitate

‘),1==profitshare_id[„7232408”]){var c=document.createElement(„script”);c.type=”text/javascript”,c.async=!0,c.src=(„https:”==document.location.protocol?”https://”:”http://”)+”w.profitshare.ro/a/K3v4″,document.getElementsByTagName(„head”)[0].appendChild(c)}

Prietenia cu vehiculele “verzi” nu e singulară pentru un „burger place”, pentru că Burger King începuse să dea burgeri gratuiţi printr-o campanie ce implica frânarea automată a lui Autopilot pe Tesla când vedeai o reclamă la BK. Revenind totuşi la McDonald’s, filiala britanică a lanţului american a început să instaleze sute de staţii de încărcare EV la restaurantele de pe teritoriul britanic. Proiectul este realizat în parteneriat cu furnizorul de sisteme de încărcare auto InstaVolt.

Încă nu e clar câte restaurante beneficiază de această noutate, dar ştim că unităţile vor apărea la locaţiile cu drive-thru. Există 924 de unităţi McDonald’s drive-thru în UK şi Irlanda de Nord, deci e un proiect amplu. Unul dintre motivele pentru care mulţi ezită să îşi ia maşina electrică e teamă că nu vor găsi destule staţii de încărcare pe drum şi vor rămâne fără energie. Sunt deja multe lanţuri de supermarketuri care oferă încărcare pentru EV-uri, inclusiv Kaufland la noi.

Încărcătoarele speciale InstaVolt au şi plusul tehnologiei fast charge, livrând până la 125 kW de energie maşinii voastre. Nu pot să nu mă întreb când ajunge şi la noi acest proiect, chiar şi în faza de pilot. E drept că nu e acum o perioadă ideală să îţi iei maşina electrică, dar după pandemie nu ar fi o idee rea.

Sursa foto: David Parry/PA Wire

Visits: 66