WhatsApp primeşte o actualizare importantă: scanare de coduri QR pentru a adăuga contacte + stickere

WhatsApp a primit o actualizare importantă astăzi, care aduce multe funcţii noi. E poate cel mai mare update de când a fost cumpărat de Facebook. Printre noutăţi se numărv stickere animate, dar şi posibilitatea de a scana coduri QR pentru a adăuga contacte.

Publicitate

E bizar că nu am avut stickere animate pe o aplicaţie atât de populară până acum. Asta deşi le aveam deja pe Telegram, WeChat sau iMessage. Stickerele animate pot fi incluse în conversaţii, iar animaţia va porni pe ecranele celor care conversează. Pe iOS aveam deja stickere Memoji oferite de tastatură, dar din ce ştiu nu erau şi animate.

[embedded content]

Prin scanarea de cod QR veţi putea adăuga un contact nou, fără a mai fi nevoie să adăugaţi numărul de telefon. Codurile QR erau folosite şi la trecerea de pe telefon pe desktop. O altă noutate este legată de aspectul vizual. Avem acum un Dark Theme şi pe web/desktop, după ce am primit asta şi pe mobil.

Există şi o nouate legată de apelarea video de grup. Acum puteţi da zoom in pe imaginea unei persoane pur şi simplu apăsând pe ea. Numărul maxim de participanţi la un apel video în grup este de 8. Nu toate funcţiile sunt disponibile din start în versiunea stabilă, ele fiind deocamdată doar în varianta beta. Cei care au telefoane cu KaiOS pot partaja şi statusuri/update-uri care dispar după 24 de ore. Cred că până la final de vară vedem implementate toate noutăţile şi pe varianta stabilă.

Visits: 40