Vampire: The Masquerade – Swansong a fost anunțat

Mai țineți minte când am răbdat 14 ani până la anunțul unui nou joc Vampire The Masquerade? Eh, pe lângă Bloodlines 2 se mai află încă unul în dezvoltare. Vampire The Masquerade Swansong.

Acest joc este în lucru la studioul Big Bad Wolf și este publicat de Nacon. După nume, probabil vă gândiți că este vorba de jocul Werewolf The Apocalypse, dar acela este produs de Cyanide și publicat tot de Nacon.

RPG-ul de față vă pune în rolul a trei personaje din tabere diferite ale universului VTM, aduși la un loc de un eveniment anume. Un asasinat (în masă) ce a avut loc la ceea ce trebuia să fie o întrunire diplomatică, menită să unească orașele Boston și Hartford.

Misiunea ta va fi să dai de urma celor responsabili, controlând pe rând trei personaje diferite din clanuri diferite. Acțiunile jucătorului vor avea consecințe asupra modului în care decurge povestea. Nu prea ar fi un joc VTM dacă n-ar avea așa ceva, libertatea fiind o componentă cheie a francizei, din moment ce are rădăcini în Pen&Paper.

V-am povestit vreodată cum în timpul unei sesiuni de VTM, când tot grupul ne-am confruntat cu marele rău al aventurii,  am decis să verific cât de rezistent este la gloanțe și l-am lichefiat înainte să termine discursul său malefic? Vremuri bune, vremuri bune. Nu la fel de epic precum atunci când vrăjitorul plăpând al grupului a transformat un basilisk într-o ceață fină cu un Magic Missile în DCC, dar tot era un eveniment memorabil. Ce vreau să spun este că vă încurajez să vă apucați de RPG-uri Pen and Paper. Aveți Roll20 la dispoziție dacă vreți să nu ieșiți din casă.

Oricum. Deocamdată nu avem parte de vreo secvență efectivă de gameplay, dar clipul cinematic de mai jos arată destul de binișor. VTM Swansong va fi lansat anul viitor.

Visits: 47