TP-Link Archer AX50 (AX3000) – router fara fir

de Redactie Hit.ro | 13 iulie 2020

Tehnologia de astazi (de la smartphone-uri, tablete la dispozitive de streaming si ceasuri inteligente) necesita o conexiune Wi-Fi. Acest lucru face ca routerul wireless sa fie unul dintre cele mai importante electrocasnice din casa.

Iata elementele de baza pe care ar trebui sa le stiti: atunci cand doriti sa va cumparati un router, asigurati-va ca veti obtine cel putin un model 802.11ac. Aceasta inseamna ca accepta unele dintre cele mai noi standarde wireless, astfel incat sa puteti atinge viteze Gigabit. Exista chiar si un standard mai nou, Wi-Fi 6, care se numeste uneori 802.11ax. Este inca in primele etape pentru a fi rulat si putine dispozitive il accepta in acest moment, dar este in siguranta sa cumparati.

Routerele mai noi transmit de obicei date pe doua frecvente radio – 2,4 GHz si 5 GHz. Banda de 2,4 GHz transmite date mai departe, in timp ce banda de 5 GHz este mai putin congestionata si parcurge o distanta mai scurta. Cand configurati routerul, veti crea de obicei doua retele separate – una pentru fiecare frecventa. Asigurati-va ca schimbati parola de administrator a routerului atunci cand ati configurat-o!

TP-Link Archer AX50 (AX3000) Router Wi-Fi 6

Archer AX50 este printre cele mai bune routere Wi-Fi 6 disponibile pe piata astazi. Benzile sale duale ofera viteze de 2.402 si 574 Mbps, deci este o optiune excelenta pentru utilizatorii care transmit multe video-uri sau joaca jocuri video online. Routerul ofera o acoperire wireless superba si are in total cinci mufe Ethernet pentru cei care prefera conexiunile cu fir. Exista chiar si un port USB pentru partajarea fisierelor in reteaua wireless.

Ne place ca routerul si ca bonus suplimentar accepta MU-MIMO (tehnologie care il ajuta sa gestioneze mai bine fluxurile de date simultane). Ii lipsesc functii mai avansate, cum ar fi un port multigig, dual-WAN si agregarea link-urilor, dar credem ca majoritatea utilizatorilor casual nu le vor lipsi aceste functii.

Routerul este sustinut de o garantie de 2 ani, iar aplicatia sa gratuita care poate fi descarcata rapid si sigur. Aplicatia vine la pachet cu controale parentale, caracteristici de securitate si software de gestionare a dispozitivului. Aparatul impacheteaza patru antene externe pentru a va asigura ca intreaga casa este acoperita de internet de mare viteza. TP-Link spune ca routerul este suficient de puternic pentru a acoperi planurile de podea de pana la 2.000 de metri patrati.

Archer AX50 este un router extrem de versatil si puternic pentru casele de toate formele si dimensiunile.

Recomanda   afisari

Visits: 49