Un inginer a construit un robot frizer care te scapă de stresul tunsului acasă

Frizeriile au fost printre primele deschise atunci când a început marea relaxare în România pe 15 mai. Românul e disperat după hair styling, dar nu e singurul. Cum în California se intră iar în izolare, toata lumea a început să caute soluţii pentru a se tunde mai eficient acasă. Ei bine un YouTuber numit Stuff Made Here a publicat un video cu un robot frizer creat de el, care îl tunde cu precizie acasă.

Publicitate

Să pui în mâna unui robot o pereche de foarfece sună periculos, dar nu şi dacă eşti un inginer bun şi ştii cum să îl programezi. Subiectul sesiunii de tuns, pe numele său Shane nu îşi pierde vreo ureche şi nu are vreo zgârietură pe frunte în urma acestui experiment. Vedem şi un making of pentru această maşinărie şi explicaţii cu privire la funcţionarea sa. E şi o explicaţie haioasă aici: Shane e un inginer de 20+ ani, poate chiar spre 30, dar arată de 16 ani cu freza sa de Justin Bieber.

[embedded content]

A decis să schimbe asta şi a creat un mecanism robotizat mai complex decât mă aşteptam. Nu s-a supus direct la test, ci a folosit un cap de manechin întâi. Primele teste nu au mers bine deloc şi manechinul a fost de-a dreptul agresat. Tânărul a creat şi o interfaţă interactivă prin care poţi alege ce freză vrei şi chiar a adăugat o serie de replici specifice unei frizerii, precum “cum ţi se pare vremea?”. Am văzut roboţi înlocuind angajaţii restaurantelor, roboţi la vamă, la spitale şi acum îi aşteptăm şi la frizerii.

Ce e drept jumătate din farmecul de a merge la frizerie este contactul uman, modul în care îţi masează scalpul mai mult sau mai puţin voluntar degetele calde ale unei persoane. Iar deseori frizeriţele sunt… plăcute privirii şi puţin eye candy nu a supărat pe nimeni. Aşteptăm şi o sesiune de bărbierit cu un robot, de preferat fără un brici totuşi.

Visits: 56