O doza de nostalgie cu Grand Theft Auto San Andreas reportretizat in Unreal Engine 4!

Haideti sa facem un mic scenariu: este vara, esti in vacanta, te trezesti dimineata si te furisezi la PC. Din trei miscari reusesti sa pornesti magaoaia galagioasa si apesi pe o iconita draga; una pe care ai apasat-o de zeci de ori deja. Pe ecran apare mare, scris alb pe negru: Grand Theft Auto San Andreas. Esti prins acolo si orice ti-ar zice maica-ta sau taica-tu, este irelevant in raport cu ceea ce se afiseaza pe ecranul ala CRT. Totul pare foarte colorat si foate realist; mai mai ca amintirile tale arata cam asa.

Direct acolo m-a trimis cu gandul acest filmulet cu Grand Theft Auto San Andreas recreat in Unreal Engine 4. Parca vechiul joc prafuit nu a imbatranit asa bine, insa amintirile noastre raman mai aproape de versiunea de mai sus decat de original. Poate pentru ca in 2000 si oleaca, nu stiam noi mare lucru despre grafici avansate si nebunii d-astea; jocurile erau mai simple, dar aveau substanta. Iar noi? Noi eram cu vreo 15 ani mai tineri.

Oare vom mai avea un joc ca Grand Theft Auto San Andreas?

Din pacate, 2020 si ce va urma dupa nu vor mai fi un cadru potrivit pentru o astfel de capodopera. Lumea a evoluat, iar corectitudinea politica este peste tot; fie ca ne place sau nu. Nu cred ca va mai risca cineva sa lanseze un joc despre gangsteri de culoare care sa nu fie prost, sau sa aiba un aer de strada fara sa existe repercusiuni. La naiba, ma gandesc ce mizerie o sa fie GTA 6 daca toti frustratii care militeaza pentru una si alta vor incepe sa-si vare cozile si mai adanc in industria de gaming. Un lucru este cert insa: un joc precum Grand Theft Auto San Andreas nu vom mai pupa, iar din acest motiv trebuie sa fim fericiti ca am fost acolo cat era frumos. Ca am trait jocuri ca acesta cat inca erau bune si am privit cum lumea evolueaza; cum ne indepartam de la o anumita cultura, spre o alta.

Hei, dar cine stie? Poate peste ani o sa privim la fel si actualul GTA V. Poate vom spune ca vai, punkerii precum Trevor trebuiesc protejati ca niste verigi lipsa ale societatii moderne. Vom trai si vom vedea. Acum ma scuzati, dar ma duc sa-mi comand doua meniuri 9, un meniu 9 mare, un meniu 6 cu extra sos, un meniu 7, doua meniuri 45, unu’ mare cu branza si o Cola mare!

Visits: 60