Samsung lucreaza la viitoarele procesoare Exynos ARM 1000 care vor echipa PC-uri cu Windows

Cu ceva timp in urma se zvonea ca Samsung lucreaza la Exynos 1000. Este oarecum de asteptat sa o faca utilizand arhitectura avansata de 5 miliarde a companiei. Desi procesoarele Exynos au fost dezvoltate initial pentru viitoarea serie de smartphone-uri Galaxy S21, conform unei surse exista sansa ca aceste cipuri sa fie utilizate in viitoarele computere ce vor rula Windows.

Prin aceasta miscare, Samsung ar putea lovi adanc si competitia dezvoltand aceste procesoare ARM; astfel ar putea elimina concurentii mari precum Qualcomm. Intr-un tweet de la MauriQHD (sursa articolului) este mentionata posibilitatea ca cipurile ARM bazate pe Exynos 1000 sa ajunga si pe propia gama de notebook-uri Samsung.

samsung exynosTotul a pornit cel mai probabil datorita lui Apple care au anuntat procesoarele ARM la care lucreaza in prezent; procesoare ARM eficiente si indeajuns de puternice pentru echiparea viitoarelor MacBook-uri. Momentan procesoarele respective nu au primit inca un nume. Dezvoltarea acestui Exynos 1000 ar putea impinge pana si Qualcomm sa faca rapid un succesor al lui Snapdragon 8xx, care are deja in jur de doi ani vechime si inca este utilizat in dispozitivele moderne.

Din pacate, conform celui mai recet raport, Samsung se confrunta cu dificultati mari in dezvoltarea favorabila a cipurilor sale pe 5nm. In acest fel Exynos 1000 ar putea fi amanat in acest moment. In plus, viitoarea versiune de PC motorizata de acest cip ar putea intarzia pana anul viitor. Conform unei serii de teste, un cip Exynos fara nume a reusit sa intreaca Snapdragon 865 substantial, aratand ca indiferent de modul in care Samsung lucreaza, concurenta ar trebui sa fie pregatita in viitor.

Visits: 27