Te poti juca DOOM pe Windows 95 in Minecraft – Stai, ce?!

Minecraft este jocul de supravietuire cu grafica 8-bit si iubit de o gramada de copii. Dar se pare ca ceea ce la inceput pare o prostioara, este de fapt un joc complex. Atat de complex incat poti instala Windows 95 pe calculatorul virtual din joc, ca mai apoi sa te joci DOOM; in Minecraft.

Pe cat de nebunesc ar suna asta, Minecraft nu este la prima nazbatie de acest fel. Acesta a primit intre timp chiar si suport pentru RTX si DLSS 2.0 din partea NVIDIA, sau mai ciudat de atat, a devenit primul joc care sa aiba un server dedicat la Vatican. Nu cred ca se gandea Notch prin 2009 cand se luat de treaba, cat de mare o sa ajunga micul lui proiect scris in Java.

Minecraft DOOM Windows 95 Virtual PC

Haideti sa despicam firu-n patru si sa vedem cum e posibil

Poti rula DOOM in Minecraft pe un PC cu Windows 95 prin intermediul unui mod. Acesta se numeste VM Computers si face exact ce spune si numele. Creeaza o masinarie virtuala in joc folosind resurse din softul Virtual Box. Mai departe, aceasta masina virtuala poate rula Windows 95 (alaturi de alte sisteme de operare) si chiar si jocuri scrise pentru sistemele acestea.

Chiar daca la prima vedere nu pare mare lucru, de fapt cam este. Windows 95 am mai vazut ruland si pe Xbox One, ori pe Apple Watch, sau chiar si sub forma unei aplicatii de sine statatoare. Ce nu a reusit nimeni pana acum a fost sa ruleze un joc in sistemul de operare; cu atat mai putin in interiorul altui joc. Vazand ce s-a intamplat acum, ma intreb daca vom rula vreodata Crysis in PC-ul din Minecraft.

Visits: 49