Tim Drone

Privații care ne testează de Covid-19 ar putea primi bonusuri din banii UE. Aproape 80 de milioane de lei este plafonul unui program al MS

Ministerul Sănătății derulează un program de 75 milioane lei, finanțat din fonduri europene, pentru acordarea de prime de risc (bonusuri Covid-19) personalului din spitale private, potrivit 360medical.ro, citat de stiripesurse.ro.

Stimulentele de risc sunt destinate salariaților din unități sanitare private, implicați în activități de testare de laborator prin metoda RT-PCR pentru depistarea infecţiei cu virusul SARS-CoV-2.

În acest scop, Ministerul Sănătății a anunțat organizarea procedurii de selecție a unor parteneri interesați pentru încheierea unui acord de parteneriat în vederea elaborării și depunerii cererii de finanțare aferente implementării proiectului “ Măsuri de stimulare a personalului din domeniul sănătățiii aflat în prima linie de luptă cu noul coronavirus”.

Partenerii respectivi se vor ocupa de managementul proiectului, care include implementarea proiectului, coordonarea activităților de implementare pentru decontarea cheltuielilor cu acordarea stimulentului de risc, derularea achizițiilor în cadrul proiectului și activități de informare și publicitate.

Una dintre principalele activități este cea de “decontare a cheltuielilor cu acordarea stimulentului de risc pentru personalul angajat al unor unități sanitare private, implicate în activități de testare de laborator prin metoda RT-PCR pentru depistarea infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, ca parte integrantă a activității de diagnosticare a pacienților cu Covid-19”, se arată în anunțul ministerului.

Furnizorii nu trebuie să se afle in relație contractuală cu structurile teritoriale ale CNAS pentru furnizarea de servicii medicale paraclinice și trebuie să fie nominalizați ca unități de specialitate care implementeaza activitatea de testare de laborator prin metoda RT-PCR pentru depistarea infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, în cadrul Programului de supravechere și control a bolilor transmisibile prioritare.

Bugetul general estimat al proiectului este de 75 milioane lei, din care cel estimat pentru fiecare partener este de 250.000 lei.

Visits: 29

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *