Google detaliază planul prin care va aduce aplicații Windows pe Chromebook-uri

Google

O veste pe care o aflam la început de vară era și aceea că Google colaborează cu Parallels pentru a aduce aplicațiile native Microsoft Office pe Chromebook-uri. Descopeream în momentul cu pricina și faptul că deși aceste aplicații erau disponibile doar în formă de streaming din cloud, iar din viitor se va permite rularea lor offline direct de pe PC.

Publicitate

Astăzi apar noutăți, Google plănuind să ofere suport pentru aplicații Windows pe Chromebook-urile destinate mediului enterprise. Sunt oferite și noi detalii despre modul în care vor funcționa aplicațiile, asta prin intermediul unui interviu luat companiei de către publicația TheVerge chiar aici.

Pe această cale aflăm Google vrea să livreze utilizatorilor aplicații Windows care să fie accesibile atunci când se dorește. Va rămâne la alegerea utilizatorului când să fie obținut acces și asta prin intermediul Parallels. Această din urmă soluție va boota o copie Windows completă astfel încât cele două sisteme de operare (al doilea fiind Chrome OS) să ruleze side-by-side.

Potrivit detaliilor dezvăluite se va livra o experiență seamless, Chrome OS urmând a redirecționa utilizatorii către Parallels la deschiderea unor fișiere Winodws. S-a încercat și varianta dual-boot cu două sisteme de operare preinstalate din fabrică pe Chromebook, dar ideea nu s-a putut înfăptui din cauza unor probleme de securitate survenite în procesul de boot.

Parallels oferă “ce-i mai bun din ambele lumi” și permite utilizatorilor să sară între aplicații în cadrul aceluiași ecosistem. Potrivit Google, Parallels Desktop va sosi pe device-urile Chromebook enterprise până la final de an. Detaliile despre prețuri și compatibilitate lipsesc momentan.

Visits: 46