PlayStation 5 mai are puțin până la startul producției; Procesorul e gata de livrare

PlayStation 5

Finalul acestui an ne va aduce și lansarea consolelor de nouă generație de la Microsoft și Sony, produse cu upgrade-uri serioase la nivel de procesare grafică și performață. Despre PlayStation 5 am aflat destul de multe detalii în iunie atunci când era anunțat oficial. Azi descoperim că procesul de asamblare este pe cale să înceapă, pe măsură ce procesorul bifează și ultimele etape de producție.

Publicitate

Potrivit unor informații ajunse online, procesorul consolei PlayStation 5 este aproape de a fi livrat. În momentul de față au loc procesele de ambalare și testare de către vânzătorii ASE și Chaofeng Electronics, acestea fiind ultimele două etape din procesul de producție al cip-ului.

PlayStation 5

După finalizarea acestui pas final, procesorul va fi utilizat pentru asamblarea consolei de gaming. Cum procesoarele sunt gata de livrare, asta înseamnă că și celelalte componente se află în același stadiu, gata de asamblare. Producția consolei poate începe și după cum bine știți, procesorul este unul custom AMD pe arhitectură de 7nm.

Acesta este un CPU octa-core de 3.5 GHz ce folosește nuclee Zen 2. Avem un GPU custom RDN 2 cu 36 seturi de unități CU și putere de 10.28 TFLOPS. Consola aduce și 16 GB RAM GDDR6, un SSD custom de 825 GB și un drive Blu-ray 4K. Vom avea output 120Hz/8K și consola va fi capabilă să încarce 2 GB de memorie în doar 0.27 secunde. PS4 are nevoie de 20 secunde pentru a încărca 1 GB.

Prețul ar putea fi de 2000 – 2500 lei și vom avea un controller nou cu feedback avansat și un stil actualizat. Recent am aflat că vom putea folosi controllerele de PS4 pe PS5, doar în cazul jocurilor vechi. Vor exista și alte accesorii precum căștile Pulse 3D, dar și o telecomandă multimedia.

De asemenea, vom putea achiziționa separat și o stație de încărcare DualSense pentru două controllere PS5.

Visits: 39