VIDEO Autoritățile din Singapore folosesc un robot patruped pentru promovarea măsurilor de distanțare socială în interiorul parcurilor

Autoritățile din orașul-stat Singapore desfășoară într-unul din parcurile din oraș un test, în care folosesc un robot pentru supravegherea și promovarea măsurilor de distanțare socială, relatează theverge.

Robotul este echipat cu camere de supraveghere care vor fi folosite pentru a estima numărul de persoane din interiorul parcului, dar care nu vor stoca date video pentru o ulterioară identificare a persoanelor.

Aceste este de asemenea echipat și cu un sistem audio pe care este pre-înregistrat un mesaj care reamintește cetățenilor să păstreze o distanță suficientă unii de ceilalți.

Robotul este controlat de la distanță și este echipat cu senzori care previn coliziunile, pentru protecția cetățenilor dar și a lui (în timpul testului acesta va fi totuși supravegheat de un om). Totodată, construcția acestuia permite și abordarea terenurilor neamenajate.

Testul se va desfășura pe o perioada de 2 săptămâni într-un perimetru de 3 km.

Dacă testul se dovedește un succes, autoritățile iau în considerare folosirea robotului și în celelalte parcuri din oraș, astfel reducând riscul de infectare prin eliminarea patrulelor clasice.

Robotul Spot este un produs oferit de compania de robotică Boston Dynamics.

Sursa: theverge.com

Sursa foto: bostondynamics.com

Visits: 86