Noul bombardadier stealth al americanilor, B-21 apare sub formă de prototip

Bombardierele stealth ale americanilor au arătat mereu ca nişte maşinării de zbor SF, iar capacitatea lor de a fenta radarele a fost greu de egalat. Un nou Stealth Bomber se pregăteşte de acţiune, un B-21, care tocmai a fost randat şi prezentat sub formă de prototip.

Publicitate

US Air Force vrea să realizeze primul zbor cu un B-21 în 2021 cel mai devreme. Ceea ce vedem în acest articol sunt “randări fotorealiste” ale noului aparat de zbor. Cunoscut ca B-21 Long-Range Strike Bomber, noul bombardier este produs de către Northrop Grumman, care a publicat 3 variante concept ale sale. Imaginile au fost postate pe pagina de social media US Air Force şi îl prezintă pe B-21 în hangare din Ellsworth, Dakota de Sud, Missouri şi o bază din Texas.

Prima sa bază operaţională în realitate va fi cea de la Ellsworth, acolo unde se va antrena şi echipajul cu noul aparat de zbor. Vorbim aici despre un bombardier care costă 600 de milioane de dolari şi vine ca înlocuitor pentru B-1 Lancer şi B-2 Spirit. Va fi un avion de cursă lungă, cu capacitate mare de supravieţuire la atacuri şi capabil să transporte arme nucleare şi muniţie clasică. US Air Force vrea să aibă cel puţin 100 de unităţi B-21 livrate.

Contractul acordat celor de la Northrop ar fi în valoare de 21.4 miliarde de dolari, sau cel puţin aşa era la început, în 2015. Costurile ar putea acum să sară de 55 de miliarde de USD. B-21 trebuie să fie complet ascuns de radar, să poată lansa rachete de la mare distanţă şi să poată zbura pe distanţe uriaşe. Este folosită o nouă generaţie de materiale, tehnologii noi care cresc silenţiozitatea, management termic, software nou şi senzori cu AI. Exteriorul îmbină curbura acelui cockpit cu aripile în formă de “V”. Evacuarea este invizibilă.

Visits: 61