Epic Games actioneaza in instanta impotriva lui Apple

In ziua precedenta, Epic Games a lansat o noua metoda de plata directa pentru Fortnite pe iOS si Android. Cu acest sistem nou implementat, jucatorii de Fortnite aveau optiunea de plata direct catre Epic Games; beneficiand de un discount frumusel de 20% pentru iteme sau V-Bucks. Problema care a aparut in urma sistemul de plata nou, avea sa-i coste eliminarea jocului din Apple Store. Daca utilizatorul selecta metoda de plata directa, tranzactia evita taxele de 30% impuse de Google sau Apple. Bineinteles, Apple nu a fost deloc incantat si la scurt timp, a eliminat complet jocul Fortnite din magazinul lor de aplicatii.

A fost o lovitura destul de puternica pentru Epic, dar este bine de stiut ca se poate interveni destul de rapid in astfel de cazuri. Intr-o declaratie pentru The Verge, Apple a transmis in mare parte lucruri previzibile; Epic Games a incalcat regulile principale ale Apple Store-ului prin metoda lor de plata directa. In ciuda neintelegerilor, Apple ar incerca sa aduca inapoi jocul pe platforma.

Epic Games

Ce a facut mai departe Epic impotriva lui Apple?

Epic a depus un dosar impotriva lui Apple in California, asa cum au anuntat in tweet-ul de mai jos. Epic sustine ca Apple a creat un monopol in distributia aplicatiilor pentru iOS. Acesta este un proces civil antitrust, ceea ce inseamna ca nu vor cauta sa faca daune, isi doresc doar ca Apple Store-ul sa fie recunoscut ca un monopol in fata competitorilor corecti. O situatie foarte delicata, Apple are nevoie de joc si viceversa. Ramane de vazut modul in care se vor indrepta lucrurile.

Visits: 65