Fortnite este eliminat din App Store și Play Store; Iată motivul pentru care Epic Games are jocul banat

Fortnite

Finalul săptămânii vine cu o veste neașteptată din zona smartphone, aceea că celebrul joc Fortnite a fost eliminat din magazinele Play Store și App Store. Inițial acesta a fost banat de către Apple și la câteva ore distanță hitul avea parte de aceeași soartă și pe telefoanele Android. De ce s-a ajuns la această decizie aflați din rândurile de mai jos!

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Motivul pentru care Epic Games are jocul banat pe ambele platforme are de-a face cu ultima actualizare adusă jocului, cea de pe 13 august. Update-ul în cauză a adus pe lângă noutăți legate de experiența de gaming și un mecanism de plată nou. Acesta era neaprobat de Google sau Apple și care a încălcat politica platformelor.

Era vorba despre un discount la achiziții in-app, utilizatorii având acum opțiunea de a plăti direct prin Epic Store, cu toate că dezvoltatorul nu avea voie să includă o asemenea modalitate de plată. După cum știți, cei care își aduc jocurile în App Store/Play Store au un procent de plătit din încasări.

Noua metodă de plată inclusă de Epic Games fenta sistemul și Apple și-a dat rapid seama de acest lucru. A eliminat Fortnite din magazinul propriu instant. Epic Games nu își recunoaște vina. Mai mult de atât, a dat în judecată firma din Cupertino pentru “comportament anti competitiv”.

Proces Epic Games (Fortnite) – Google

Aflați și faptul că nu este prima oară când Fornite este eliminat de către PlayStore. Anterior chiar Epic Games își scotea jocul din platformă pe motivul că Google îi lua prea mult din câștiguri (30%). În ultimele ore au apărut și alte detalii despre procesul deschis de către dezvoltatorul Fortnite.

Descoperim astfel că în trecut Google s-a opus unor parteneriate încheiate între Epic Games și companii precum LG sau OnePlus. Acestea erau pentru lansarea unei promoții cu o variantă 90Hz a lui Fortnite. Motivul a fost pus pe seama faptului că jocul urma să fie oferit spre descărcare printr-o sursă 3rd party și nu prin magazinul Google.

Visits: 38