NVIDIA GeForce RTX 3090 ar putea costa 1399 de dolari

Modelul GeForce RTX 3090 pare sa devina urmatorul varf de lance din portofoliul NVIDIA. Placile vor fi dezvaluite in cadrul unui eveniment de lansare special in prima zi din septembrie. In timp ce noi asteptam, apar tot mai multe zvonuri pe zi ce trece, in legatura cu pretul si specificatiile acestora. Eu mizez pe faptul ca vor avea un pret foarte similiar cu generatia anterioara lansata, poate ceva mai piperat in zona modelelor de top.

Ultimele informatii provin de la persoana aflata in spatele numelui Wjm47196. Utilizatorul a furnizat in trecut o serie de informatii, care s-au dovedit in final a fi reale. Conform sursei, pretul cerut pentru RTX 3090 va fi de 1399 dolari. Practic, esti nevoit bagi mana si mai adanc in portofel si asta pentru varianta de referinta. Prin comparatie, NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti avea un pret de plecare de 999 dolari in State; in timp ce implementarile custom dublau pretul.

De ce va fi mai scump Ampere?

RTX 3090 va utiliza in primul rand, memorie de tip GDDR6X intr-o cantitate mult mai mare. Ne asteptam ca placa sa primeasca o cantiate de 24GB de memorie rapida. Vorbim totusi de o capacitate de memorie dubla, la viteze mult mai mari de lucru, alaturi de o latime de banda imensa. GeForce RTX 3090 va folosi de asemenea procesorul grafic GA102, despre care se spune ca va furniza un salt de performanta masiv de pana la 40-50% peste 2080 Ti.

Sursa: wccftech.

Visits: 54