Samsung a crescut productia cipurilor dezvoltate pe 5nm

Samsung a dezvaluit la inceputul acestui an, o parte din dificultatile intampinate pe parcursul dezvoltarii cipurilor sale; dezvoltate pe tehnologia 5nm EUV. Desi, gigantul coreean a fost putin sceptic la inceput, a declarat ulterior ca vor continua in final productia in masa. Samsung nu a refuzat in acelasi timp niciun partener si vor prelua comenzi pentru Qualcomm in continuare. Qualcomm a devenit recent un partener in mod oficial, fabricarea cipului Snapdragon 875 si a modemului Snapdragon X60 5G vor fi duse la bun sfarsit, in lipsa suportului oferit din partea TSMC.

In ultimul raport publicat de GizChina, apar mentionate inclusiv comenzile respective pentru componentele Qualcomm. Samsung ar fi pierdut comenzile sale din parteneriatul cu TSMC. In schimb, vor incerca sa recupereze acest gol prin cresterea productiei propii. Se mai zvoneste si faptul ca Samsung ar sari peste procesul de fabricare pe 4nm, trecand direct la o noua tehnologie pe 3nm.

Va puteti imagina? TSMC spera ca pana la sfarsitul anului 2023 sa introduca in piata o tehnologie de fabricare pe 4nm; asta cel putin la prima vedere. In realitate, au tot circulat in trecut o serie de stiri prin care TSMC ar pregati deja o fabrica noua pentru tehnologia lor de fabricatie pe 3nm; atingand o investitie de 20 de miliarde.

TSMC

Visits: 70