Tim Drone

Tătaru: Dacă respectăm regulile, va fi o creştere uşoară, asumabilă, a cazurilor de COVID-19

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că în condiţiile în care se vor respecta în continuare regulile de protecţie sanitară impuse de autorităţi, în sezonul de toamnă care urmează – marcat de începerea şcolii, revenirea din concedii şi alegerile locale – în România se va înregistra doar „o creştere uşoară, asumabilă” a numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus, adăugând că în caz contrar vor apărea focare de COVID-19 şi transmitere accentuată în comunitate.

Nelu Tătaru

„Dacă respectăm acele reguli, acele norme de aplicare, vom avea o creştere uşoară, asumabilă. În condiţiile în care nu se vor respecta acele reguli vom vedea constituire de focare şi o transmitere accentuată în comunitate. Eu sper că au înţeles ceva din aceste luni şi după o vară în care am trăit libertatea să revenim şi la locurile de muncă, să revenim şi la şcoală, dar să ne gândim în acest moment la copiii noştri şi la cei vârstnici, fiindcă aici avem grupele masive de risc, în condiţiile în care cei mici sunt transmiţători, iar cei în vârstă sunt cei care fac boala şi formele grave”, a spus Nelu Tătaru, marţi, la Digi 24, scrie Agerpres.

El a fost întrebat dacă se aşteaptă ca în această toamnă, odată cu începerea şcolii, alegerile locale şi întoarcerea din concedii, numărul celor infectaţi cu SARS-CoV-2 să crească.

Visits: 8

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *