Intr-o lume in care jocurile devin tot mai mari, Warframe se micsoreaza cu cel putin 15GB

Daca ar fi sa descriu gaming-ul in 2020 as spune ca arata super, se misca fluid, este inovator si ocupa mult spatiu. Tin minte cand jocurile veneau pe DVD-uri de 4.7GB si cam aia era tot. Dupa care acestea au trecut la doua DVD-uri, dupa care au evoluat gratie BluRay-ului de pe PlayStation 3 si de aici tot au crescut; atat de mult incat acum un SSD de 256GB nu mai este de ajuns pentru un singur joc. Dar in toata aceasta goana dupa cele mai grase jocuri, Warframe pare sa aleaga un alt drum. Astfel, jocul urmeaza sa piarda 15GB din greutate, facand loc pentru inca un update de Modern Warfare sau vreo doua titluri indie.

Echipa de dezvoltare de la Digital Extremes urmeaza sa faca asta prin intermediul a trei actualizari de tip „mini-remaster” care vor fi lansate anul acesta. Prima astfel de actualizare vine pe PC si va micsora spatiul necesar cu 6.6GB, iar acesta este doar inceputul. In timp, toate platformele pe Warframe este disponibil vor avea parte de aceasta schimbare.

Nu imi mai amintesc multe din 2012 cand am lansat primul Closed Beta, dar tin minte exact cum jocul era destul de mic cat sa incapa pe un CD-ROM. In opt ani de la lansare am vazut cum imaginea de instalare a crescut de 100 de ori, iar cand te gandesti cat continut am adaugat in Warframe, intelegi de ce. Glen Miner, Digital Extremes

Aceasta micsorare in dimensiune este posibila printr-o noua metoda de compresie a texturilor, numita Oodle Texture. Aceasta reuseste sa reduca la aproape jumatate dimensiunea texturilor fara a avea un impact asupra modului in care arata jocul. Prima actualizare va targeta elementele de iluminare ale lui Warframe, urmand ca celelalte doua update-uri sa se ocupe si de compresia celorlalte texturi din joc.

Visits: 51