4 intrebari frecvente despre lambriul de lemn

Lambriul din lemn

Lambriul de lemn este un element atat decorativ, cat si functional, care a castigat o popularitate foarte mare de-a lungul timpului in industria constructiilor. Lambriul de lemn pe care il cunoastem astazi a aparut inca din secolul al XVlll-lea si am fost initial mai degraba functionale decat decorative – adaugand protectie interioara si izolatie pentru peretii din piatra umeda si rece.

Care este scopul lambriului de lemn? Ei bine, in prezent lambriul are mai multe scopuri – ca protectie a peretilor si ca decor interior pentru casa. Astazi, lambriurile de lemn sunt o alegere clasica de design care adauga bogatie unei locuinte. 

Astfel, poti utiliza acest element pentru a adauga o textura subtila sau pentru a imbogati aspectul casei tale cu stil de culoare sau un design mult mai complex. 

Ca element al decorului interior, lambriurile de lemn pot transforma o camera plictisitoare, adaugand in acelasi timp protectie functionala pentru peretii tai.

Lambriul de lemn poate fi personalizat?

Poti vopsi lambriul de lemn pentru a se potrivi cu decorul casei tale sau pentru a-l face sa iasa in evidenta ca piesa predominanta a decorului. Cu toate acestea, materialul pe care il alegi pentru lambriul tau poate determina modul in care il vei vopsi.

Cel mai bine este sa ceri parerea unui specialist inainte de a vopsi lambriul de lemn. Un expert va poate ajuta sa determine care este vopseaua sau nuanta potrivita pe care o poti folosi pentru lambriul tau.

Lambriul de lemn se poate uda?

Raspunsul este afimativ, se pot uda, dar in functie de tipul de lemn si vopsea pe care le selectezi, cantitatea de umiditate pe care o poate suporta lambriul de lemn poate varia. 

Daca intentionezi sa folosesti lambriuri in baie, asigura-te ca investesti intr-o instalatie profesionala. Exista anumite timpuri de lambriuri de lemn care sunt rezistente la umiditate si pot fi aplicate chiar si in camere in care umiditatea este crescuta, fara ca materialul sa fie supus posibilelor riscuri.

Cum se instaleaza lambriul de lemn?

Intrucat exista mai multe stiluri de lambriuri, timpul si abilitatea necesare pentru instalarea fiecaruia difera. Daca vrei sa ai o instalare profesionala finalizata si o garantie sau o manopera adecvata, cel mai bine este sa ceri ajutorul unui specialist, cum sunt cei de la Construiesti. Ei iti ofera consiliere pentru realizarea lucrarilor tale si iti vor pune la dispozitie echipe de meseriasi specializati pentru montarea acestora!

Recomanda   afisari
Visits: 73