Prima tabletă pliabilă, Lenovo ThinkPad X1 Fold se lansează în sfârşit, la suma de 2500 de dolari

După luni bune de aşteptare, iată că a sosit şi prima tabletă pliabilă de la Lenovo, ThinkPad X1 Fold. Terminalul este disponibil la precomandă şi costă 2500 de dolari. Se va livra pe final de an. Produsul se află undeva între tabletă şi laptop şi oferă un ecran de 13.3 inch tactil, care se pliază pe mijloc.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Avem de-a face cu un touchscreen cu rezoluţie de 2048 x 1536 pixeli, iar tableta rulează Windows şi suportă interacţiune cu stylusul. Poate primi accesorii ca o tastatură Bluetooth, un Stand şi un Lenovo Mod Pen. Terminalul în sine, de sine stătător nu are o tastatură fizică, deci se bazează pe accesorii. La interior găsim un procesor Intel Core i5-L16G7 Lakefield, care implică 4 nuclee Tremont de tip Intel Atom, cu un nucleu puternic Sunny Cove, similar cu cel de pe seria Intel Ice Lake. Grafica e luată de la Intel Gen 11.

[embedded content]

ThinkPad X1 Fold are 8 GB RAM LPDDR4X fixat pe placa de bază, deci nici urmă de upgrade. Aduce şi 256 GB stocare SSD, iar Lenovo plusează cu până la 1 TB PCIe NVMe SSD, dar creşte şi preţul la peste 3000 de dolari. Acest computer pliabil are şi WiFi 6, Bluetooth 5.1, două porturi USB-C 3.2. Există şi o baterie de 50 Wh, difuzoare stereo, 4 microfoane şi o cameră IR de 5 MP cu suport pentru Windows Hello. Măsoară 11.4 mm în talie şi cântăreşte sub un kilogram, mai precis 997 de grame.

Atunci când ecranul este pliat la 90 de grade, tableta devine un veritabil laptop. Poţi lăsa şi tastatura pe jumătatea de jos pentru a contribui la utilizarea ca laptop.

Visits: 38