NVIDIA a amanat lansarea RTX 3070 cu doua saptamani

NVIDIA GeForce RTX 3070 va intarzia doua saptamani, noua data de lansare fiind 29 octombrie. Initial, data de lansare era stabilita pentru data de 15 octombrie, insa de atunci AMD si-a anuntat noua generatie de placi video. Fix acesta ar putea fi si motivul amanarii din partea taberei verzi.

Mai exista insa o teorie vis-a-vis de aceasta amanare. NVIDIA nu prea a avut noroc cu primele doua lansari, iar problemelele legate de stoc si pre-comenzile plasate de boti au stirbit din aceste evenimente. Insa cererea este acolo. Fix din acest motiv cred ca RTX 3070 va avea o lansare mult mai bine planificata, mai ales ca e si cea mai ieftina dintre cele trei placi. Dupa aceea mai avem si situatia cu crash-urile de pe RTX 3080. Sa spunem ca lansarea a decurs decent ar fi putin cam mult; dar hei, macar placile sunt bune atunci cand merg.

Tinand cont de toate acestea, cred ca NVIDIA a fost in situatia potrivita, la momentul potrivit. Asadar, pe data de 29 octombrie cred ca vom avea parte de o lansare asa cum trebuie. Pe langa asta, vine fix la o zi dupa ce AMD isi va prezenta noua generatie de placi video. Exista si sansa ca acolo sa vorbim despre o prezentare nu foarte convingatoare, astfel NVIDIA GeForce RTX 3070 sa fie o oferta si mai atractiva. Asta suna cu atat mai plauzibil cu cat zvonurile sustin ca AMD Big Navi ar fi similara cu RTX 2080Ti; adica fix placa cu care este comparat noul model de 500 de dolari de la NVIDIA.

Visits: 34