Galaxy S21 ar putea vedea un upgrade important pe partea de baterie

In ultimii ani, Samsung nu a stat prea grozav cand vine vorba de bateriile dispozitivelor lansate. Un articol recent aparut in presa coreeana vorbeste insa despre colaborarea producatorului de telefoane cu Amperex. Acesta din urma este unul dintre cei mai mari producatori de baterii din China. Astfel, noul Galaxy S21 ar putea primi in sfarsit o baterie care sa reziste mai mult timp.

In lumea telefoanelor mobile nu este o noutate ca unii producatori sa apeleze la ajutoare cand vine vorba de piese. Chiar daca exista unii care aleg sa-si creeze in-house toate componentele, este mult mai usor si ieftin sa cumperi direct de la altcineva. Samsung a inteles asta in sfarsit si dupa ce a produs bateriile telefoanelor high-end pentru multi ani, acum se pare ca Galaxy S21 va fi alimentat de baterii Amperex. Si inainte sa va uitati stramb si sa intrebati cine sunt si astia, trebuie sa stiti ca Samsung nu este la prima colaborare cu chinezii. Bateriile din seriile Galaxy A si Galaxy M sunt produse de acestia, iar pe partea de flagship ultima lor colaborare a fost la generatia Galaxy S9.

Este o miscare interesanta prin care cei de la Samsung fie vor sa produca mai multe dispozitive, fie sa mai scada costul. Pe langa Amerex, bateriile vor mai fi produse si de Samsung SDI, astfel capacitatea practic se va dubla. Ori asta este o miscare dintr-un plan mai maret rezervat pentru Galaxy S21. Cu cat ne apropiem de urmatoarea generatie de flagship-uri de la Samsung, detaliile incep sa apara usurel. Se zvoneste ca bateria de pe modelul Ultra ar avea o capacitate de 4.885mAh, dar mai important de atat, incarcare rapida la 65W.

Visits: 58