iPhone 12 – ce inovații aduce noua serie de telefoane marca Apple?

iPhone 12 – ce inovații aduce noua serie de telefoane marca Apple?

Marele eveniment marca Apple a avut loc în această seară, 13 octombrie, așa cum a fost programat. Am asistat în sfârșit la lansarea noii serii de iPhone-uri, un nou speaker HomePod Mini, cât și inovațiile introduse odată cu noile dispozitive.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Apple a prezentat astăzi primele modele de telefoane din portofoliu ce suportă noua tehnologie 5G. Seria iPhone 12, vine, după cum speculam în 4 variante: iPhone 12, iPhone 12 Mini, iPhone Pro și iPhone 12 Pro Max. Toate modelele, inclusiv iPhone 12 Mini, au la bord cipul grafic Apple Bionic A14. Se vehiculează o performanță cu 50% mai mare față de modelele de anul trecut.

Cameră îmbunătățită

Atât iPhone 12 Pro, cât și fratele său mai mare iPhone 12 Pro Max, au la dispoziție un sistem format din 3 camere. Avem la bord senzoroul LiDAR, ce aduce funcții precum: depth, AR și focalizare automată în lumină slabă. Modelul Pro Max, integrează și un nou senzor telefoto, similar cu ce vedem pe camerele foto profesionale. Apple nu se oprește, însă, doar la îmbunătățirea camerei din punct de vedere hardware. În această seară, Apple a prezentat un nou format Apple ProRaw, care vă permite să ajustați fotografia ulterior. De asemenea, pe partea video, poate înregistra Dolby Vision HDR.

iPhone 12 și 12 mini dispun de o cameră Ultra Wide și o cameră Wide îmbunătățită, cu diafragmă F1.6. Apple spune că oferă cu 27% mai multă lumină pentru fotografii și filmare în lumină slabă.

Design nou și MagSafe la bord

În partea din față regăsim ecrane AMOLED de tip Super Retina XDR și un look edge to edge pe toată seria iPhone 12. Tot în partea din față, avem senzorul Face ID. Anul acesta, gigantul a modificat complet linia de design adoptată în 2017, odată cu lansarea iPhone X. Noile iPhone-uri au margini din aluminiu mai proeminente, un design plat și atrăgător, dar și o protecție crescută prin sticla “Ceramic Shield”. Seria iPhone 12 este disponibilă în noi variante de culoare.

O altă inovație este introducerea MagSafe. MagSafe funcționează printr-un sistem magnetic, îmbunătățind fiabilitatea și viteza încărcării wireless. De alt fel, Apple va lansa o gamă de accesorii compatibile cu MagSafe ce aduc noi funcționalități.

Apple a anunțat și disponibilitatea noilor modele, astfel că: iPhone 12 vine oficial pe 23 octombrie, iPhone 12 mini urmând să ajungă mai târziu, pe 13 noiembrie în USA. Așteptăm cu sufletul la gură informații despre disponibilitatea noilor telefoane și în România.

Visits: 56